Ziekenhuizen moeten registreren of Covid-patiënten gevaccineerd zijn of niet. Dat heeft het IMC Volksgezondheid beslist
Volledig scherm
Ziekenhuizen moeten registreren of Covid-patiënten gevaccineerd zijn of niet. Dat heeft het IMC Volksgezondheid beslist © Wannes Nimmegeers

Ziekenhuizen moeten vaccinatiestatus Covid-patiënten registreren: “Voordelen op korte én lange termijn”

Ziekenhuizen zullen moeten registreren of hun Covid-patiënten al dan niet gevaccineerd zijn. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist. Zowel viroloog Steven Van Gucht als Margot Cloet, de topvrouw van zorgkoepel Zorgnet-Icuro, reageert tevreden. Hoe de cijfers concreet zullen gecommuniceerd worden, is nog niet duidelijk.

15 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    In het weekrapport van de FAGG ( 9 september ) blijken reeds 29.600 bijwerkingen van de vaccins online geregistreerd . Iedereen kan dit inzien. Het is verbijsterend te merken dat de media hier in alle talen over zwijgt . In de maand juli 2020 werden er meer dan 7000 besmettingen vastgesteld bij gevaccineerden 3% hiervan kwam terug in het ziekenhuis terecht . Liefst 32% kon na vaccinatie het werk niet hervatten. Er werden 160 doden gemeld na vaccinatie 4 werden weerhouden , rest is in onderzoek
  • Rene de Vet

    3 jaar geleden
    Zo vaak gelezen in de krant dat het vooral niet gevaccineerde zijn die in het ziekenhuis belanden,dus wordt er al geregistreerd of wordt er zomaar iets geroepen.
  • Frank Zappas

    3 jaar geleden
    Ze houden u al 18 maanden voor de gek.
  • Stephan Priem

    3 jaar geleden
    Meten is weten, behalve als het van Brussel komt.
  • Lut Iwens

    3 jaar geleden
    Interview niet gezien van hoofd intensieve Brussel in de Franse pers? De helft zijn gevaccineerd. Is goed opzoekwerk doen. Ze maken jullie blaasjes wijs. In Israël meest opgenomen mensen gevaccineerd.