Illustration
Volledig scherm
PREMIUM
Illustration © BELGA

Mondmaskers inzet van Overlegcomité: “Als vrijen op een festival als Kamping Kitch kan, mogen de mensen ook wel een mis volgen zonder mondmasker”

Kunnen we mondmaskers op de meeste plaatsen binnenkort opnieuw opbergen? Het Overlegcomité buigt zich morgen onder meer over die vraag. Terwijl de Vlaamse regering er vanaf wil, staan de Franstalige partijen op de rem.

84 reacties

  • Hugo COOLSAET

    3 jaar geleden
    @Sammy Hertecant: Aerosollen hebben een grootte van enkele micrometers waardoor deze perfect worden tegengehouden met een FFP2 mondmasker. Asbestvezels zijn kleiner dan 1 micrometer en daar worden FFP3 mondmaskers gebruikt. De mondmaskers die de overheid verdeeld heeft voldoen aan geen enkele europese verordening en bieden dan ook geen enkele bescherming, noch voor de drager, noch voor de omgeving.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Ik denk dat het feit dat onze regering vlak voor de grote vakantie 'in naam van de vrijheid' het licht op groen zette voor reizen - zelfs naar bloedrode gebieden - veel meer verantwoordelijk is voor de extra besmettingen dan het al dan niet dragen van een mondmasker. Professor MVR zei reeds in het begin van de pandemie dat mondmaskers van gaan nut waren, remember? Waarom gelooft men die mens niet?
  • Marga Printemps

    3 jaar geleden
    Jambon zit in Denemarken, niets meer van corona maatregelen te zien, zelfs geen vaccinatie of testbewijs nodig.!!!. Als het daar kan waarom hier niet?!.
  • Ian Vandenbossche

    3 jaar geleden
    In de horeca, zowel op terras als binnen, mag de mondmaskerplicht afgeschaft worden...maar enkel voor zij die de Covid19 pas kunnen voorleggen. In Frankrijk is dat al een maand zo, tot tevredenheid van de klanten, maar ook tot tevredenheid van de uitbaters. Binnenkort volgt ook Nederland en Duitsland. Benieuwd of de Belgische politici die moed hebben.
  • Mirte Vandengeest

    3 jaar geleden
    Ze denken hier dat Vlaanderen de wereldbevolking vertegenwoordigd. Dat Brussel en Antwerpen andere planeten zijn. Bekijk de vaccinatiegraad op wereldniveau. Er komt 100% zeker een volgende zware golf en er komt met absolute zekerheid een lockdown, al de rest is wishful thinking.