Eerder deze week werd er in Meeuwen nog een koe doodgebeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder deze week werd er in Meeuwen nog een koe doodgebeten. © Mine Dalemans

“Vermijden dat boeren heft in eigen handen nemen”: heeft Limburg nu wel of geen probleemwolf? Volgens CD&V wél

Limburg“De probleemwolven moeten verplaatst worden of heropgevoed.” Dat zegt Vlaams parlementslid Jo Brouns (CD&V) die naar het wolvenprotocol verwijst. Brouns vindt dat het DNA van de wolven die grote runderen pakken, in kaart moet worden gebracht. Maar volgens Jan Loos van Welkom Wolf is er geen sprake van probleemgedrag. “CD&V zaait angst bij de boeren, maar komt niet met legale oplossingen", klinkt het. 

  1. Welke verkiezingsbeloftes uit 2018 werden gerealiseerd in Kinrooi? En welke niet? “Sinds vertrek Jo Brouns gaat het op een aantal vlakken bergaf”
    PREMIUM

    Welke verkie­zings­be­lof­tes uit 2018 werden gereali­seerd in Kinrooi? En welke niet? “Sinds vertrek Jo Brouns gaat het op een aantal vlakken bergaf”

    De bestuursperiode van uw gemeentebestuur zit er bijna op: op 13 oktober zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat is er in huis gekomen van de beloftes aan de Kinrooise kiezer uit 2018? We selecteerden vijf beloftes van het schepencollege en zochten uit wat er gerealiseerd is, en vooral: wat niet. “We hebben meer dan 80 procent van onze beloftes uitgevoerd”, klopt de meerderheid zich op de borst. “Jazeker, maar er gebeuren ook dingen zonder dat de buurtbewoners op de hoogte zijn”, reageert de oppositie.
    Kinrooi
  2. Haspengouwse fruittelers bereiden zich voor op mogelijke nachtvorst: “Door de hevige windstoten en de hagel heeft de peer zelfs al wat schade opgelopen”
    PREMIUM

    Haspengouw­se fruitte­lers bereiden zich voor op mogelijke nachtvorst: “Door de hevige windstoten en de hagel heeft de peer zelfs al wat schade opgelopen”

    Gaat het komende nacht vriezen of niet? Een belangrijke vraag voor de Haspengouwse fruittelers die met hun bomen nog volop in de bloesemperiode zitten. “Omdat de bomen vroeger dan anders in bloei staan, is dit echt een cruciale periode”, klinkt het. Verschillende fruittelers houden zich klaar voor enkele bange nachten en nemen maatregelen. “Maar vuurpotten plaatsen op al onze plantages is gewoon niet mogelijk.”
    Sint-Truiden