De nieuwe Europese coronakaart.
Volledig scherm
De nieuwe Europese coronakaart. © ECDC

Goed nieuws voor wie nog op vakantie kan: deze vakantielanden kleuren niet meer rood op Europese kaart

De Europese coronakaart kleurt weer flink minder rood na een nieuwe update van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Onder meer Portugal, IJsland en het grootste deel van Frankrijk zijn nu opnieuw oranje. Ook Vlaanderen volgt die trend.

6 reacties

  • roger van kerckhove

    3 jaar geleden
    Wat heeft het toch voor nut die kleurtjes mensen gaan en staan toch waar ze willen ,en gelijk hebben ze, alleen een beetje opletten nie te zot doen
  • leo Daneels

    3 jaar geleden
    Alsof ik tijdens mijn 10-daagse vakantie in het rode Spanje meer risico op een besmetting had, dan 1 dagje werken in Brussel! Trouwens de controle bij terugkeer in Zaventem is één grote farce! Als je eender welke QR-code toont, kan je door! Ze wordt niet eens gescand, laat staan vergeleken met je identiteitskaart!
  • Sabine Van de Kerkhove

    3 jaar geleden
    Goed nieuws, de vakantie is gedaan alles is normaal aan komen, de gevaccineerden zijn weer in hun eigen land, kunnen de lokale bevolking niet meer besmetten.
  • Matk Hendriksen

    3 jaar geleden
    Publiceer ook eens wat dit voor bedrijven en hun werknemers betekend, die vanuit België in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk werken, lees opdrachten moeten uitvoeren. Het gaat dan niet om 24 of 48 uur op en neer, maar bijvoorbeeld ptojecten van 1 of 2 weken. Een bedrijf interesseert het geen biet waar iemand op vakantie wil of gaat, wel om de omzet en hopelijk winst, om die werknemers te kunnen betalen!!
  • Jean DE BRUYNE

    3 jaar geleden
    Hou toch op met die kleuren ze gaan toch waar ze willen op reis ze hebben overal lak aan