Een gasdrukmeter in het Oekraïense Myrn. (archieffoto)
Volledig scherm
Een gasdrukmeter in het Oekraïense Myrn. (archieffoto) © EPA

Hoge gasprijs leidt tot tijdelijke sluiting twee Britse kunstmestfabrieken

De Amerikaanse kunstmestproducent CF Industries sluit twee fabrieken in Groot-Brittannië tijdelijk vanwege de hoge gasprijs in Europa. Het is na tal van waarschuwingen van bedrijven een van de eerste signalen dat de hoge gasprijs het economische herstel kan hinderen. De prijs voor gas is dit jaar al meer dan verdrievoudigd en dan is het winterseizoen nog niet eens begonnen. 

6 reacties

  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Dat belooft veel goed voor België. Nu reeds een energietekort en dan gascenrales die geen gas hebben. HOOGDRINGEND enkele kerncentrales, het is NU reeds voor een stuk te laat.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Voor die mensen die geloven dat windmolens en zonnepanelen de grote toekomst is. Deze fantastische hoeve met een zwembad en 45 hectare bosgrond in de Ardennen, staat nog altijd te koop, voor niet teveel geld...
  • Hendrik Sneyers

    3 jaar geleden
    En onze groen partij wilt gascentralrs bouw die hebben geen huis werk gemaakt. Kerncentrale bouwen bolt 7 op 7 24 op24 0 co2 stoot dat uit wordt wakker allemaal. Kern af val is veel beter te beheren dan co2 ja ik weet waar ik over praat
  • Merel Depauw

    3 jaar geleden
    Dat belooft voor onze energieprijzen als alles van gascentrales zal moeten komen, bedankt groenen.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Rusland een goede bondgenoot maken maken met een sterk handelsverdrag. Laat Amerika links liggen. Dan kunnen we een toekomst opbouwen.