www.villarentalsainttropez.com
Volledig scherm
PREMIUM
© www.villarentalsainttropez.com

Wat als belastingvoordeel op tweede verblijf verdwijnt? 9 veelgestelde vragen beantwoord

Het ziet er sterk naar uit dat het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf of opbrengsteigendom volgend jaar op de schop gaat. Na de Hoge Raad voor Financiën en de groenen, tonen nu ook de socialisten en CD&V zich voorstander van een afschaffing van de gunstmaatregel waarvan honderdduizenden eigenaars gebruik maken. Dat zou de schatkist op termijn 100 miljoen euro opleveren. Wie dreigt hiervan de dupe te worden? Hoeveel belastingvermindering misloopt u dan? En komt er nu een nog grotere rush op tweede verblijven? 

73 reacties

  • Wim Vanpraet

    3 jaar geleden
    In mijn praktijk als belastingadviseur ken ik niet 1 cliënt die net omwille van de belastingvermindering een tweede verblijf aankoopt. Misschien moet het fiscaal voordeel van langetermijnsparen dan in zijn geheel op de schop? Maar dat zal voor zij die geen tweede verblijf hebben maar hun centen in een levensverzekering stoppen dan misschien een brug te ver zijn? Het plaatje is ruimer te bekijken dan de situatie van de 'ander'. Al aan de gevolgen gedacht voor het huis dat u zelf huurt?
  • Tom De Bondt

    3 jaar geleden
    @Robert Swillen: mij goed, maar dan iedereen gelijk voor de wet. Wanneer dan afschaffen van voordelen van mensen die minder verdienen? Iedereen in de hoogste belastingsschijf, geen kindergeld, geen voordelen voor grote gezinnen, geen enkele tegemoetkoming. Of telt het in die richting opeens niet meer?
  • Telier Freddy

    3 jaar geleden
    Ann VandenBossche & Anja Gilis perfect verwoord, deze weten waar ze over praten! Aan de reacties te zien denken velen “mensen met een tweede verblijf zijn rijk” In het leven maak je persoonlijke keuzes vb: Bourgondische levensstijl (veel duur uiteten), drie a vier maal op reis, met dure wagens rijden (sommige elektrische 100% aftrekbaar), enz… De mensen met een tweede verblijf dragen veel bij voor de staat en gemeente (vb. Verblijfstaks Oostende 1000€/j) en zorgen voor werk in eigen land!
  • Anja Gilis

    3 jaar geleden
    Wij hebben pas geïnvesteerd in een tweede woonst . Wordt gefinancierd met spaargeld (lang voor gewerkt), met erfenisgeld (waarop reeds successie is betaald) en met een lening. Nieuwbouw aan 21%. Mensen eerste woning betalen slechts 6 %. Wij zijn niet rijk. 10 % registratierechten op tweede woning. Eerste slechts 7 %. Je wordt ook extra belast. Is hetzelfde als beleggen maar dan veiliger. Tenminste
  • Marc Van Looy

    3 jaar geleden
    EINDELIJK! En nu belasting voordeel voor het eerste huis, MET een max plafond uiteraard! Anders profiteren zij die het echt niet nodig hebben ook van.