Gerecht kijkt of er iets fout liep bij Pukkelpop
Volledig scherm
PREMIUM
Gerecht kijkt of er iets fout liep bij Pukkelpop © Mine Dalemans

Van organisatie die jeugd artistiek wil ontplooien naar commercieel bedrijf: zo werd de vzw Pukkelpop een bvba (en kijkt het gerecht of er gesjoemeld werd)

Gebruikte het bedrijf achter Pukkelpop miljoenen die eigenlijk bestemd waren voor sociale doelen, om commerciële activiteiten te financieren? Het zou gaan om een bedrag van 3,74 miljoen euro, dat onterecht zou aangewend zijn. Het gerecht bekijkt de zaak. De coronasteun van 1,8 miljoen euro die Pukkelpop van de Vlaamse regering zou krijgen, is even in de koelkast gestoken. Wat is er aan de hand bij de organisatie die begon als vzw en nu een miljoenenomzet draait? 

11 reacties

  • Luc Devriese

    3 jaar geleden
    Politici ken je prioriteiten en gebruik het geld waarvoor het nodig is, zorg ,pensioenen ,hulp aan mensen in nood, maar toch niet voor mensen die festivals organiseren en er zelf nog eens rijkelijk van leven
  • Marc Stromberg

    3 jaar geleden
    Pukkelpop in Hasselt, Suikerrock in Tienen, Let's Go Urban in Antwerpen en zo aullen er nog wel een aantal zijn die overal subsidies en sponsolgeld gaan oprapen, alle werk door vrijwilligers laten doen en waarvan de top ieder jaar een bedrag met vijf of zes nullen op hun eigen bankrekening bijschrijft.
  • Jeannine De Ceuster

    3 jaar geleden
    Alle subsidies stoppen aan festivals en deze geven waar het echt nodig is zoals gehandicaptenzorg, zorgsector en onderwijs. Festivals schieten als paddestoelen uit de grond en we weten nu hoe dit komt. Afschaffen !
  • Robert BESSEMS

    3 jaar geleden
    Een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die dus 7 miljoen overschot heeft. Je moet het maat kunnen. En dan vlug een vennootschap oprichten en “goodwil” uitbetalen aan de aandeelhouders…..
  • andree van hulle

    3 jaar geleden
    waar hebben we dat enkele maanden geleden ook gehoort die vzw met artistieke ambities voor ontplooiing van jongeren? Er moet dringen echte controles komen waar de geldstromen van wij de belastingsbetaler naartoe gaan3 om zo de malafiede vzw eruit te halen