©  ISOPIX

EUROPA LEAGUE. Januzaj scoort tegen PSV, Napoli pakt punt tegen Belgen van Leicester

Op donderdagavond stond de eerste speeldag van de Europe League op het programma. Naast Genk en Antwerp kwamen er ook enkele Belgen in actie. Januzaj scoorde, maar kon niet winnen met Real Sociedad van PSV. Ook Castagne en Tielemans speelden met Leicester City gelijk tegen Napoli.

belga

Adnan Januzaj kwam met zijn club Real Sociedad niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van PSV. De Nederlanders kwamen op het half uur op voorsprong na een goal van Götze, maar het was Januzaj die meteen daarna gelijk maakte. Daarvoor knalde de Belg ook al eens tegen het doelkader vanop zo’n 25 meter. Voor rust kwamen de Spanjaarden op voorsprong, het was de Zweed Isak die de bal simpel in doel kon tikken na een voorzet van Zaldùa. Tien minuten na rust kwamen de Eindhovenaars langszij, Gakpo scoorde na een weergaloze actie van opnieuw Mario Götze. In de andere wedstrijd van Groep B won Monaco met 1-0 van Sturm Graz. Het was Krépin Diatta dat de Monegasken de overwinning bezorgde met een goede kopbal.

In Groep C werd het ook 2-2 tussen Leicester City en Napoli. Bij Leicester stond Timothy Castagne in de basis, Youri Tielemans viel in aan de rust, Dries Mertens was nog steeds geblesseerd bij de Italianen. Aan de rust zag het er nochtans goed uit voor Leicester. Het ging met twee doelpunten bonus de kleedkamer in, na goals van Ayoze Pérez en Harvey Barnes. Maar na rust zorgde Victor Osimhen (ex-Charleroi) er in zijn eentje voor dat Napoli toch met een punt terug richting Italië trok. Met een knappe lob en een rake kopbal zette hij de 2-2 eindstand op het bord. In de extra tijd kreeg Ndidi (ex-Genk) ook nog een tweede gele kaart onder de neus geduwd. Gisteren al won Legia Warschau in dezelfde groep op het veld Spartak Moskou met 0-1.

Groep A dan, waar Jason Denayer het met Lyon opnam tegen de Rangers van trainer Steven Gerrard. De Fransen kenden weinig moeite met de Schotse kampioen. Het won makkelijk met 0-2, na goals van Ekambi en Slimani. In de andere wedstrijd van de groep hielden Brøndby en Sparta Praag elkaar in evenwicht in een scoreloos gelijkspel.

In de groep van Antwerp, Groep D, eindigde Frankfurt en Fenerbahçe op 1-1, na goals van özil in Lammers. In het slot leek Fenerbahçe nog met de overwinning aan de haal te gaan. Het kreeg een penalty na een fout op de ingevallen Pelkas. De Griek ging zelf achter de bal staan, maar miste en zo deelden Frankfurt en Fenerbahçe toch de punten.

Bayer Leverkusen, met ex-Bruggeling Odilon Kossounou 90 minuten centraal in de defensie, ontving thuis het Hongaarse Ferencvaros. Ryan Mmaee (ex-Standard en Waasland-Beveren) bracht de bezoekers al na 8 minuten op voorsprong in de BayArena. Exequiel Palacios (37’) hing de bordjes met de rust in zicht opnieuw in evenwicht. Jeugdproduct Florian Wirtz (69’) trok in de tweede helft de overwinning over de streep voor het Duitse team. In de andere partij in Groep G triomfeerde Betis thuis tegen Celtic. Het stond na nog geen halfuur 0-2 in het krijt, maar rechtte de rug door met 4-3 te winnen.

In Groep F speelden Midtjylland en Ludogorets 1-1 gelijk en won Rode Ster Belgrado van Braga met 2-1.

In Groep E gaat Galatasaray aan de leiding na een 1-0 overwinning tegen Lazio. Lokomotiv Moskou en Marseille hielden dan weer gelijke tred in diezelfde poule (1-1).

In Groep H,de poule van KRC Genk, pakte groepsfavoriet West Ham meteen de volle buit bij Dinamo Zagreb: 0-2. Michail Antonio (22.) opende na een kwartwedstrijd de score na een blunder in de Kroatische defensie. In het begin van de tweede helft verdubbelde Declan Rice de score.