Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © VTM

Steven Van Gucht waarschuwt: “Modellen tonen dat er nog altijd potentieel is voor forse vierde golf met zware belasting ziekenhuizen”

Viroloog Steven Van Gucht heeft in De Ochtend op Radio 1 gewaarschuwd dat het vanuit wetenschappelijk oogpunt nog net iets te vroeg is om de mondmaskers op te bergen. Maar hij bood ook hoop. “De grote test van onze vaccinatiecampagne moet nog komen: in oktober, november en december. Maar daarna denk ik dat we het wel gehad hebben.”

93 reacties

  • Eddy red roc

    3 jaar geleden
    Ik bedank voor het vaccin en zal mij zeker niet laten testen of leven we in een wereld waar gezonde mensen hun moeten laten testen om te zien of je niet ziek bent ik woon in Brussel en kan vanaf 1/10 niet meer naar de bioscoop of bistro met de kinderen voor pannenkoeken te eten maar in de metro trein of bus mogen we opeengepakt zitten in de bistro of bioscoop zijn we niet meer welkom hoe ga ik dat uitleggen aan mijn kinderen ? dan zullen we maar naar Leuven gaan waar de horeca nog normaal is
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Georgette Vanoverbeke, gevaccineerden kunnen het virus ook doorgeven...
  • Patrick Van Beneden

    3 jaar geleden
    Laat de gevaccineerde vrij, zonder mondmasker en verplicht dit voor alle niet gevaccineerde. Is hun keuze om zich niet te vaccineren...neem dan hun vrijheid af.. niet op reis, café, restaurant,evenementen ,...zonder geldige per test van max 48u. Maar de vrijheid moet teruggegeven worden aan alle gevaccineerde en die kunnen dit aantonen. Minderheid straffen voor de vrijheid van meerderheid. Stop met 4e 5e en zoveelste golf. De gevaccineerde zijn het beu.
  • Wino Vermoere

    3 jaar geleden
    Als gevaccineerde dien ik regelmatig mijn covid safe pas te tonen. Echter weet ik niet of diegene die het controleren gevaccineerd zijn of niet. Mag ik hetzelde eisen van bvb stewards, bewakingspersoneel, obers, winkelpersoneel ... enz?
  • Tim De Cock

    3 jaar geleden
    Oei nu zijn ze al helderziend ook. Pak de vaccin weigeraars aan. Die zijn nu nog steeds een probleem. En geef op tijd een derde vaccin.