WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus
Volledig scherm
WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus © REUTERS

VN: “Bijna 2 miljoen mensen sterven jaarlijks door hun beroep”

Slechte arbeidsomstandigheden kosten volgens een studie van de Verenigde Naties jaarlijks 1,9 miljoen mensen het leven. Chronisch obstructieve longziekte (COPD), beroertes en hartziekten zijn de hoofdoorzaak van de vroegtijdige dood van ongeveer 1,2 miljoen personen. Arbeidsongevallen zijn goed voor 360.000 doden.

  1. Massaal protest aan parlement Georgië tegen “Russische wet”, verscheidene gewonden nadat politie pepperspray inzet
    Play
    13

    Massaal protest aan parlement Georgië tegen “Russische wet”, verscheide­ne gewonden nadat politie pepper­spray inzet

    Aan het parlement in de Georgische hoofdstad Tbilisi is er opnieuw een massa mensen bijeen om te protesteren tegen een omstreden wetsontwerp rond “buitenlandse agenten”. De politie zette pepperspray in en er vielen verschillende gewonden. Er werden ook meerdere aanhoudingen verricht. De voorzitter van de Europese Raad Charles Michel waarschuwt vanavond dat het wetsontwerp Georgië wegdrijft van de Europese Unie.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Teheran belooft in Veilig­heids­raad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaat­schap Palestina

    De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt ondertussen extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.