Het doelwit van de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus.
Volledig scherm
Het doelwit van de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus. © Photo News

Pentagon geeft vergissing toe: “drone-aanval van 29 augustus is een verschrikkelijke oorlogstragedie”

Het Pentagon erkende vrijdag dat de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus in Afghanistan een tragische fout was waarbij 10 burgers omkwamen, waaronder 7 kinderen. Washington had aanvankelijk gezegd dat de drone-aanval nodig was geweest om een aanval op de troepen te voorkomen. Nu komen ze daar dus op terug.

9 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Luc Lepoudre: "De wereld begint stilaan in te zien wie de "schurkenstaat" is"? Hoe vlug we al die ellende in de Congo hebben vergeten. Hoewel Leopold II België als koloniale macht in Afrika vestigde, is hij vooral bekend om de wijdverbreide wreedheden tegen de mensheid, die onder zijn bewind werden begaan, waardoor maar liefst 10+ miljoen mensen stierven in de Congo.
  • Emmanuel Veraart

    3 jaar geleden
    Zoals gewoonlijk gaan ze met geld hun geweten sussen. De VS beseffen blijkbaar nog niet dat ze een karikatuur van zichzelf zijn geworden.
  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    @Luc Lepoudre te hopen dat het bij iedereen doorkomt ook bij de europesche politiekers die maar wat graag op kont van de amerikanen klimmen
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    De wereld begint stilaan in te zien wie de "schurkenstaat" is.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    ZE gaan waarschijnlijk een 5000 dollar geven als schadevergoeding en wat geprepareerde excuses en daarmee is de kous af. Zr willen 'transparant' zijn? Nee, hun leugen is uitgekomen.