Jimmy Hemeleers: "Mijn slechtste eigenschap? Dat ik veel lieg. En hoe meer ik lieg, hoe groter de leugen wordt. Ik kan de fantasie op den duur maar moeilijk van de waarheid onderscheiden."
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy Hemeleers: "Mijn slechtste eigenschap? Dat ik veel lieg. En hoe meer ik lieg, hoe groter de leugen wordt. Ik kan de fantasie op den duur maar moeilijk van de waarheid onderscheiden." © Marc Baert

Jimmy was nog maar 15 toen hij zijn eerste slachtoffer vermoordde: “Een volbloed psychopaat van de ergste soort”

Niet alleen Duitsland werd al eens opgeschud door erg jonge moordenaars. De berekende Jimmy Hemeleers slaat op zijn 18de al voor de tweede keer toe: hij vermoord zijn ‘beste vriend’ Thijs De Luyck, nadat hij aan hem zijn eerste moord bekent. De Luyck krijgt last van zijn geweten en moet dat eind 2005 met zijn leven bekopen. Hemeleers verkracht zijn slachtoffer ook, om het op een seksueel misdrijf te laten lijken. Ondanks zijn krokodillentranen, vertrouwt de politie hem niet. Terecht.

9 reacties

  • glenn wouters

    1 jaar geleden
    Eigenlijk is het simpel. Moord zou ten eerste niet mogen verjaren. Een degelijk bewezen moord, levenslang. En met levenslang bedoel ik ook levenslang. Respect voor een moordenaar? Waarom, hij heeft geen enkel respect voor het leven van zijn slachtoffer. En zeker geen derde kans geven. Een tweede kans geven is meestal al een vorm van, geef een tweede kogel omdat hij met de eerste gemist heeft.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Voor zo een beest is maar een oplossing opsluiten zonder mogelijkheid ooit vrij te komen in Max veiligheid . Anders vallen er nog slachtoffers.
  • Achïa kadima

    2 jaar geleden
    Sommige onder jullie zouden zich niet alleen moeten inbeelden hoe het is voor de slachtoffers maar ook voor de persoon die dit heeft gedaan hij verdiend alle respect in wat voor verandering in de afgelopen 20jaar wat hij heeft gebarend en heeft eruit geleerd hij was jong en had niet de juiste omgeving maar is verand uit eigen wil
  • Fanny Konings

    3 jaar geleden
    Ook al zijn ze gekend bij parket zelden wordt gericht opgetreden, het zou nochtans een duidelijk signaal geven, men hangt teveel vast aan een veelal onbekwaam justitie
  • Jean Lindebrings

    3 jaar geleden
    Is dat uit angst dat die misdadigers zo weinig gestraft worden en 2e, 3e, 4e ... kans krijgen (en de minderjarige delinquenten zelfs nog meer) terwijl de slachtoffers en hun nabestaanden in de kou blijven staan, ZONDER mogelijkheid op een 2e kans ??