Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

ONZE OPINIE. We zijn in de absurde situatie beland dat een profspeler die miljoenen verdient minder bijdraagt tot de sociale zekerheid dan een staalarbeider of poetsvrouw

"Het kan." Dat was het weinig enthousiaste antwoord van PS-staatssecretaris Thomas Dermine op de vraag van Terzake of de gunstige RSZ-regeling voor het topvoetbal op de schop moet. "Het kan." Van een socialist had je verwacht: "uiteraard" of "vanzelfsprekend". De PS zal voor de afschaffing duidelijk niet op de barricades klimmen. 

22 reacties

  • piet goethals

    3 jaar geleden
    alle belgen zijn gelijk voor de wet, zo begint de grondwet van 1830. Maar de een is al wat meer gelijk dan de andere. En daar doet de politiek niets aan, want dan zou een parlementarier misschien niet meer 6.500 euro per maand krijgen terwijl die een jaar lang teert op een doktersbriefje.
  • Jan

    3 jaar geleden
    Schandelijk en absoluut onaanvaardbaar, wetende dat ook bij ons mensen zijn die geen geld hebben om dagelijks een behoorlijk eetmaal te betalen en in de winter één kamertje te verwarmen. Ik ga NIET meer stemmen zolang dit niet behoorlijk is aangepakt.
  • Ronny Cockuyt

    3 jaar geleden
    Ik lig daar niet wakker van hoor ze doen maar, moesten we allemaal weten waar vele taxen naartoe gaan we wel anders zullen praten. En moesten de voetballers bvb meer tax of wat ook moeten betalen ,zullen wij daarvoor niet minder tax moeten betalen
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Men ging dit toch veranderen? Waarom duurt het in Belgie zolang om iedereen gelijk voor de wet te belasten? Ook ministers, politici, bedrijven en koningshuis. Waarom? Wetje stemmen, 5 minuten en het is geregeld. Vijf minuten moet en een vent met ballen. Meer moet dat niet zijn.
  • Guido Clerx

    3 jaar geleden
    Prachtig artikel, ook gedurfd. Dat van de PvdA verbaast mij (nog nergens gelezen), dat van de PS niet (hete adem MR/Bouchez in de nek). De PS gaat de weg op van haar kompanen in Frankrijk en Nederland. En waar blijven CD&V en de NV-A in deze?