rr - Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© rr - Pexels

“Ik heb zo weinig vrije tijd dat ik ’s avonds moet kiezen tussen sport en sociaal contact.” 3 werknemers getuigen over terug naar kantoor gaan, expert licht toe

Sinds kort kunnen werknemers opnieuw deels of voltijds naar kantoor komen. Het is momenteel de internationale week van het werkgeluk, en die kon niet beter vallen. Tijd om de balans op te maken: hoe ervaren we opnieuw fysiek naar de werkvloer gaan? Wij spraken iemand die het fantastisch vindt om zich terug naar het kantoor te begeven, iemand die er neutraal tegenover staat en iemand die er een hekel aan heeft. “Het is nu maanden geleden dat ik nog gekookt heb. Ik vind het verschrikkelijk.” Welzijnsexpert Ann De Bisschop licht de voordelen van hybride werken toe.

26 reacties

  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Andermans rekening is weer snel gemaakt blijkbaar. Waren de mensen vroeger, toen iedereen harder werkte, minder bezat en gelukkiger was, ook zo onverdraagzaam? Ik ben 4/5de gaan werken. Meer rust, meer tijd voor het gezin en mezelf, want sporten en geen langdurige stress vind ik ook belangrijk. Mijn gezondheid staat hoog op mijn prioriteitenlijst, onder mijn kinderen maar, ik durf het bijna niet zeggen, BOVEN mijn werk. Gelukkig zijn wij eenvoudige mensen, met weinig content. En we poetsen zelf.
  • Rik Duyvejonck

    3 jaar geleden
    Er zijn er die moeten hun conclusies trekken en eventueel veranderen van werkgever. Zelfs als je je goed voelt bij je werkgever. En goeie cijfers haalt. Een beetje meer aan jezelf denken.
  • Hilde Janssens

    3 jaar geleden
    Jarenlang 90 uren en soms meer per week gewerkt in de horeca. En neen, niet in het zwart maar aan een vast loon. Uiteraard in het voordeel van mijn werkgever. Ik heb heel mijn leven opgegeven: voor mijn job: huwelijk, partners, kinderen, vrienden,.. Zo'n spijt vanalles. En wat heb ik nu? Niets. Werken en ja, ik sport, heel veel zelfs maar daarnaast? Niets dus. Wie zegt dat je blij mag zijn te werken weet niet waarover hij/zij praat.
  • Hilde Janssens

    3 jaar geleden
    sjaak vanslembrouck: idd, een hele hoop slaven hier die het een 'voorrecht' vinden om te werken. Tot 5 jaar terug werkte ik zo'n 90 uur en meer per week. En was ik dus ook slaaf. Tot ik crashte op alle vlakken. Ik was 50 en besefte toen dat ik heel mijn leven en alle relaties heb opgegeven om te werken. Partner? Kinderen? En nu? Geen partner, geen kinderen, vrienden, uitjes, geen vakanties,..Niemand of niets. Is dat waarvoor we leven??
  • ingrid vermeire

    3 jaar geleden
    welgestelden willen in de kijker staan met "sport" : tennissen, paardrijden, golfen... wanneer werken ze en wanneer houden ze zich ECHT bezig met hun gezin??