Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photonews

Poetsvrouw Kim heeft zelf een poetsvrouw: “Het is goedkoper om niet zélf mijn huis te poetsen”

“Ik win 3,80 euro bruto per uur door ondertussen niet mijn eigen huis, maar dat van iemand anders te poetsen”, zegt Kim (35). Ze is een van de vele poetsvrouwen die zelf een beroep doet op een huishoudhulp. Petra (35) komt zo vier uur per week poetsen bij haar collega, terwijl Kim kuist bij een andere klant. Maar zorgen ze er zo niet ongewild mee voor dat de wachtlijsten nog langer worden?

  1. EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen wil Vlaamse onafhankelijkheid (en één leeftijdsgroep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)
    PREMIUM
    De Stem van Vlaanderen
    52

    EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen wil Vlaamse onafhanke­lijk­heid (en één leeftijds­groep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)

    Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En waarom is N-VA voorzitter Bart De Wever voorzichtiger dan zijn partijgenoten?
  2. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”