CD&V-vicepremier en minister van Financiën  Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer.
Volledig scherm
CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer. © BELGA

Van Peteghem pleit voor taxshift van 1,2 miljard via uitdoven door Dehaene ingevoerde BBSZ-bijdrage

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) legt een uitgewerkt voorstel op de regeringstafel om de belastingen voor de werkende middenklasse met 1,2 miljard euro te verlagen. Dat is een verrassende voorafname op de grote fiscale hervorming die hij voorbereidt, zo schrijft De Tijd zaterdag.

32 reacties

  • Marcel Bontinck

    3 jaar geleden
    Ik kom niet aan de grens om soldariteitsbijdrage op mijn pensioen te betalen maar omdat ik in 2004 mijn groepsverzekering heb opgenomen berekent men daarop een fictieve rente en telt die bij mijn pensioen zodat ik elke maand 47 euro extra mag ophoesten.
  • Luc Schots

    3 jaar geleden
    Niets zo permanent als een tijdelijke maatregel :-)
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Gino SINNESAEL,juist overt die "solidariteitsbijdrage"(lees extra belasting pensioenen) wordt geen woord gesproken en betalen na 28 jaar nog steeds die 2 % en neen men moet geen pensioen van 2000€ hebben daarvoor maar al minder om te betalen.Wat nog meest schandalig is ,dit wordt nog steeds afgehouden terwijl er in een bejaarde tehuis zitten en niet de rekening volledig kunnen betalen en kinderen zelfs moeten bijspringen.
  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Ik vrees dat die man ervoor zal zorgen dat de huur met stukken omhoog zal gaan. Of hij moet enkel de echte vakantiewoningen viseren en niet de huurwoningen.
  • Karel Valgaern

    3 jaar geleden
    Vanaf '93 reeds moeten we dit betalen, zogezegd "tijdelijk". En sindsdien zijn er enkel méér politici gekomen die extra moesten betaald worden. Dus de redenering "voor onze sociale zekerheid" slaat nergens op. Was enkel ter financiering van "de politieke klasse".