Hamilton.
Volledig scherm
Hamilton. © AFP

Spektakel in Sotsji door regen: Norris gokt en verliest, Hamilton pakt in slot 100ste zege uit F1-carrière - Verstappen tweede na straffe inhaalrace

Formule 1Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de GP van Rusland gewonnen. De zevenvoudige wereldkampioen ging in een spectaculair einde op en over polepakker Lando Norris. Zeven ronden van de finish begon het plots te regenen in Sotsji. Norris ging met Hamilton in zijn zog niét naar binnen voor regenbanden, Hamilton deed dat wel. Een moedige maar onmogelijke poging van de jonge Brit - de regen werd enkel feller. Norris ging van de baan, waardoor de veel snellere Hamilton er nog op en over ging. Max Verstappen werd na een inhaalrace tweede, Carlos Sainz mag mee op het podium. Zege nummer 100 ook voor Hamilton, die over Verstappen wipt in het WK-klassement. 

15 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Max ;beste F1 piloot super gereden
  • Marko Decandt

    3 jaar geleden
    Ricardo Paulssen, Max is enkel op dat moment gaan pitten omdat het een kans gaf om er iets meer uit te halen op de plek waar hij toen reed. Als hij 2de of 1ste zou gereden hebben, zou hij ook niet direct de pits in gereden zijn. Het risico is dan veel groter dat je de slechte keuze maakt. Daarom dat Lewis en Norris langer buitenbleven. Noem het gewoon basis taktiek in de F1. Had helemaal niks te maken over beter inschatten van Max of geweldige call.
  • Ricardo Paulssen

    3 jaar geleden
    Ik vind dat je Max toch te kort doet met je uitspraak Erwin. Je moet nog steeds de juiste inschatting maken om te pitten, dat heeft Max beter gedaan dan elke andere coureur en daarom is hij alsnog 2e geworden. Vergeet niet dat de pitstrategie bovengemiddeld belangrijk is in de huidige F1, helaas.
  • Bert De Bruin

    3 jaar geleden
    Enkele hier vergeten dat Hamilton net als Norris ook geen bandenwissel wou doen echter de teamorder kreeg om binnen te komen dus hij moest wel want Mercedes is zijn werkgever en dus de baas. Dat is zijn geluk geweest anders had Verstappen zelfs nog gewonnen.
  • Jef Lois

    3 jaar geleden
    Er is hier maar ėėn verlieser en dat is Hamilton de echte winnaar is Verstappen met zijn tweede plaats. Hamilton moet ook nog een motor wissel hebben met een laatste startplaats als gevolg.