Heel wat Lillenaren zakten af naar het parochiecentrum. Hier volgen de fans de sprint om de tweede plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat Lillenaren zakten af naar het parochiecentrum. Hier volgen de fans de sprint om de tweede plaats. © Wouter Demuynck

Supporterscafé van Wout van Aert in Lille verbijt ontgoocheling: “Immense druk heeft hem parten gespeeld”

lilleHet heeft niet mogen zijn voor Wout van Aert. In het café van het parochiecentrum van Lille, de uitvalsbasis van de supportersclub van Van Aert, zagen de fans de Fransman Julian Alaphilippe aan de haal gaan met de overwinning. “Dit is heel menselijk van Wout, niemand zou zoveel druk kunnen verdragen.”

  1. Op stap in de stallen van boer Tom in Hoogstraten, in dé varkensregio bij uitstek: “Om de zeugen ‘in the mood’ te krijgen, spelen we berengeluiden af”
    PREMIUM

    Op stap in de stallen van boer Tom in Hoogstra­ten, in dé varkensre­gio bij uitstek: “Om de zeugen ‘in the mood’ te krijgen, spelen we berengelui­den af”

    De Noorderkempen is een varkensregio. Dat is zeker het geval voor Hoogstraten, dat de kroon spant met meer dan 250.000 varkens op een totaal van iets meer dan 20.000 inwoners. Maar hoe is dat zo gekomen? En wat doen de boeren met al die beesten? Aan welke strenge regels moeten ze voldoen? Wij trokken naar varkensboer Tom Mertens in het hart van de varkensregio en leerden ook nog bij over ‘ontbiggen’, en wat een ‘dekweekend’ is. Maar ook dat het een sector is die sterk onder druk staat. “We kunnen onze eigen prijzen niet bepalen.”
    Hoogstraten
  2. HUIZENJACHT. Vastgoed met een verhaal in en rond Mechelen: “Voor 650.000 euro heb je bij ons een huis in wabi-sabistijl”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Vastgoed met een verhaal in en rond Mechelen: “Voor 650.000 euro heb je bij ons een huis in wabi-sabistijl”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week gaan we op zoek naar bijzonder vastgoed in Rivierenland met Isabel De Laet en Alexander Heeren van Immodôme. “Het centrum van Mechelen is erg in trek bij jonge gezinnen. Alles is dichtbij: winkels, scholen, hobby’s...” Voorts tippen ze ook een stukje uitzonderlijk vastgoed voor net geen 3 miljoen euro, maar wat je ervoor in de plek krijgt, is de moeite.
    Duffel, Mechelen, Heist-op-den-Berg, Lier