Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Jobbonus blijft, dienstencheques niet duurder, wel besparing op kinderbijslag: dit betekenen de plannen van de Vlaamse regering voor uw portefeuille

De jobbonus komt er wél, de dienstencheques worden nog niet meteen duurder, maar in de geplande verhoging van de kinderbijslag wordt wel geknipt - al wordt benadrukt dat die nog steeds jaar na jaar stijgt, gewoon minder snel. Dit weten we al over het Vlaamse besparingsrondje van 900 miljoen euro.

82 reacties

  • Jaak Casteleyn

    2 jaar geleden
    De talrijk gespotte ooievaars zullen algauw weer vertrekken, eens te meer valt het kindergeld in de besparingen met dank aan de Nationalisten.
  • Paul Luyckx

    2 jaar geleden
    De vele steuntrekkers aan het werk zetten zou heel wat oplossen misschien daar eerst de prioriteit leggen plus in de politiek kunnen ook vele miljoenen bespaard worden maar wie gaat er in zijn eigen vingers snijden?
  • Liesbeth Cuppens

    2 jaar geleden
    Nog meer stevige hervormingen op komst. Bijkomende besparing ten koste van de armsten. Mensen die het moeilijk hebben extra geld uit de zakken halen, fier moet hij daarop niet zijn. Schaam u diep, Jambon!
  • Jean Gobin

    2 jaar geleden
    zal jobs kosten wees maar zeker...bouw gaat instorten en kinderopvang zal in veel gevallen hun deuren kunnen sluiten vrouwen gaan thuis blijven en geen dienstencheques meer nodig hebben... het moet allemaal betaalbaar blijven ..
  • eduard janssens

    2 jaar geleden
    Afblijven van kinderbijslag , Tegenstanders van kindergeld : wie gaat jullie pensioen betalen. Beslist geen beroepsdopper daar werken wij ook voor en later de kinderen.