Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Gezinsbond reageert teleurgesteld op Septemberverklaring: "Vlaamse regering bespaart opnieuw op kap van gezinnen met kinderen”

De Gezinsbond reageert teleurgesteld op de plannen van de Vlaamse regering om de kinderbijslag niet volledig te indexeren. Door de indexering te halveren van 2 naar 1 procent “bespaart de Vlaamse regering opnieuw op de kap van gezinnen met kinderen”, klinkt het. “Door deze beslissing te nemen net op een moment dat de energieprijzen de pan uit swingen en de inflatie opnieuw aantrekt, wordt de koopkracht van gezinnen met kinderen opnieuw aangetast.”

38 reacties

  • Liliane Vervliet

    3 jaar geleden
    In het verleden werden er veel kinderen op de wereld gezet om vanaf 14 jaar mee de kost te verdienen ,het kind zelf kreeg 100 BFper maand (om te sparen voor "later") Nu heeft een kleine die in de kleuterschool zit een tablet en 3 jaar later een smartphone .Prima ! Voor werkende ouders,geen probleem met 1of 2 kinderen.Als er een instroom is van niet werkende ouders met een resem nakomelingen is het niet nodig dat wij die familie rijk maken met "kindergeld".
  • monique dewaele

    3 jaar geleden
    wie kinderen wil moet maar zorgen dat ze er voor kunnen zorgen - bovendien zou het afschaffen van kindergeld een goeie klimaatmaatregel zijn - minder mensen op deze planeet ...
  • Rudy Van Dam

    3 jaar geleden
    Wat mij tegen de borst stoot is het feit dat men opnieuw de gezinnen met kinderen viseert maar de excessen in het parlement en de politiek ongestoord laat. Moeten alle ouders dan 1.5€ per maand per kind inleveren om het loon en WERKVERLET (?) van El Kaouakibi te kunnen blijven betalen? En wees maar zeker dat er nog veel meer verdoken voordelen zijn waarop politiekers zich kunnen beroepen. Daar valt nog heel wat te besparen. Misschien een ideetje voor een parlementaire onderzoekscommissie?
  • chantal van huffel

    3 jaar geleden
    Of ze nu kindergeld moeten afschaffen of niet, laat ik in het midden. Heb 1 zoon en krijg hier maandelijks een goede 90 euro voor. Waarom krijgen anderen 160 euro of zelfs nog meer wanneer ze niet werken? Zijn sommige kinderen minder waard dan anderen? Van discriminatie gesproken...
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Als ik zie wat kinderen tegenwoordig allemaal krijgen van hun ouders is er totaal geen nood aan steunmaatregelingen. Natuurlijk is het fijn als je krijgt van de overheid en je minder moet bijleggen maar eerlijk is eerlijk het is niet meer van deze tijd. De sukkelaars zijn tegenwoordig de 35% alleenwonenden die dood belast worden en iedere kost 100% aangerekend krijgen. Een herziening van dit archaïsch gegeven kan de belastingdruk voor iedere Belg leefbaarder maken. Niet iedere Belg is gelijk.