Delferière in de bewuste Club-Anderlecht.
Volledig scherm
Delferière in de bewuste Club-Anderlecht. © photo_news

Belastende onthullingen in ‘Operatie Zero’: Van Holsbeeck vroeg scheidsrechter Delferière om “Anderlecht te beschermen” in volle titelstrijd, maar betwist aantijgingen

Belgisch voetbalDrie jaar nadat het voetbalschandaal ‘Operatie Zero’ in ons land losbarstte, worden er nu nieuwe details naar buiten gebracht. Zo probeerde voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in 2017 een belangrijke topper in de titelstrijd op het veld van Club Brugge te beïnvloeden door scheidsrechter Sébastien Delferière te vragen “Anderlecht te beschermen”. Dat schrijft Sporza en werd bevestigd aan onze redactie. Daarnaast zou Delferière volgens RTBF ook als makelaar van toenmalig Charleroi-trainer Felice Mazzu gefungeerd hebben, waarna hij enkele strafschoppen niet floot in de match tussen Charleroi en AA Gent. Volgens bronnen binnen het gerecht is de kans heel klein dat de wedstrijden zullen weerhouden worden als matchfixing, wegens onvoldoende bewijs.  

55 reacties

  • Eric Severijns

    2 jaar geleden
    Zullen we ook de laatste jaren wedstrijden van club Brugge ontleden, hoeveel er daarvan verkocht zijn, niemand stelt zich hier de vraag waarom HVH vroeg om zich als scheidsrechter niet te laten intimideren doel Preud'homme en co. Hoeveel wedstrijden heeft Brugge gewonnen die op zijn minst twijfelachtig zijn bal niet over de lijn en toch doelpunt, Preud'homme die nog voor de wedstrijd de arbitrage bewerkte Verhaegen die onder de pauze de arbitrage ging bewerken, hier hoor of lees ik niets van.
  • gabriel papanikitas

    2 jaar geleden
    En waar zaten de scheidsrechtersbazen die elke week de scheidsrechters moesten controlen op hun prestaties?
  • John De roo

    2 jaar geleden
    En the million dollar question is : hoeveel jaar speelt of speelde Anderlecht al met 12 man? Hopelijk wordt dat ook onderzocht.
  • Nolle Verdonck

    2 jaar geleden
    Altijd gezegd dat vanholsbeek niet deugd. Bacca werd afgevlagd van op de eigen helft. Er was die match zeker sprake van matchfixing. En over hun locht gekregen penalty in de laatste minuten zullen we maar zwijgen. Deze match was verkocht.
  • Koen Raspoet

    2 jaar geleden
    Het is een feit dat Gent miljoenen door de neus geboord is.