BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Belgisch voetbal maakt zich klaar voor “tsunami” aan schandalen: zo geraakte allemansvriend Delferière aan de top om vervolgens mee de dieperik in te gaan

Belgisch voetbalHet Belgische voetbal dreigt overspoeld te worden door een “tsunami” aan schandalen. Scheidsrechter Sébastien Delferrière zou makelaar gespeeld hebben voor ex-Charleroi-coach Felice Mazzu. Diezelfde Delferière is nog steeds aan de slag bij de voetbalbond - waar zijn vader de baas is van de amateurvleugel. Een reconstructie hoe hij de belangrijkste scheidsrechter in ons land werd én vervolgens door spilfiguur Dejan Velkjovic in de dieperik belandde. “Mensen hebben altijd gezegd dat ik er gekomen ben dankzij mijn vader.”

64 reacties

  • john dewit

    3 jaar geleden
    Genk,Luik,Lokeren ,Mechelen,en ja ook Brugge hangt er tussen !
  • karl van dyck

    3 jaar geleden
    Is overal ter wereld zo, als je ziet wie er zetelt in het bestuur van de voetbalbond in het desbetreffende land,dan weet je genoeg. Men praat altijd maar over corruptie en schandalen in andere landen, terwijl het hier net hetzelfde is. Diegenen met het meeste macht en geld bepalen het reilen en zeilen in een land en het voetbal is daar een onderdeel van.
  • jos jansen

    3 jaar geleden
    Anderlecht nooit meer toelaten tot 1e en 2e klasse voetbal.
  • Lois Verdonk

    3 jaar geleden
    Als er ergens in een beerput geroerd wordt drijft Anderlecht boven.
  • Sabine De Meyer

    3 jaar geleden
    Anderlecht 4 klassen laten degraderen als dit bewezen wordt