Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

1 oktober komt sowieso te vroeg: “Vlaamse coronapas is nu nog gatenkaas”

De Vlaamse regering wil liefst deze week nog beslissen of de coronapas ingevoerd wordt in ziekenhuizen, woonzorgcentra en de Vlaamse rand, maar ‘juridische losse eindjes’ steken voorlopig stokken in de wielen. Dit zijn de struikelblokken. 

39 reacties

  • Patrick Rens

    3 jaar geleden
    Neen ik gun de anti-vaccers niet de 'vrijheid' om mijn gezondheid en die van anderen te komen bedreigen.
  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    Een coronapas op plaatsen waar je mondmaskers moet dragen en handen moet ontsmetten? Als je dat consequent doortrekt moet dat dus ook op het openbaar vervoer. Waar is de logica om een pas te moeten tonen als je deze regels nog opgelegd krijgt?
  • Els D hondt

    3 jaar geleden
    Is zo moeilijk toch niet. Was gisteren in Nederland gaan shoppen en iets eten. Wel netjes eerst covid safe ticket laten scannen voor je mag eten. Werkt heel goed en je voelt je veilig. Waarom wacht Vlaanderen zo lang?
  • Ian Vandenbossche

    3 jaar geleden
    Vlaamse regering, vergeet ook de horeca niet. Alvorens ik in een cafe of restaurant binnen stap, wil ik er zeker van zijn dat het tafeltje naast mij geen virusverspreidende antivaccers zitten. Als het waar is dat meer dan 90% Vlamingen zich lieten vaccineren, dan hoop ik dat die ook zo denken. Dus horeca=covid19 pas! In Wallonie, Frankrijk, Nederland en Duitsland is dit geen probleem, waarom dan wel in Vlaanderen?
  • Sabine verdonck

    3 jaar geleden
    Waarom geen EU-coronapas? In Frankrijk hebben ze al een tijdje ervaring, waarom geen samenwerking van kennis?