Vlnr: CEO Jan Boone jr, zijn oom Karel Boone,  zijn vader Matthieu Boone en zijn aangetrouwde neef Jan Vander Stichele.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: CEO Jan Boone jr, zijn oom Karel Boone, zijn vader Matthieu Boone en zijn aangetrouwde neef Jan Vander Stichele. © ID / Lieven Van Assche

Verstandig gehuwd en bescheiden geleefd: wie is wie in het geslacht Boone, steenrijk dankzij uw speculoosje bij de koffie?

De familiale aandeelhouders van Lotus Bakeries hebben 65.303 aandelen van hun bedrijf verkocht aan enkele institutionele investeerders. Dat leverde de familie Boone en Anton Stevens de mooie som van 326,5 miljoen euro op. Wie zijn de Boones? En hoe hebben ze hun fortuin gemaakt? “In tegenstelling tot sommige andere gefortuneerde zakenfamilies zijn ze geen kasteelbewoners.”

17 reacties

  • Marleen Sauvillers

    3 jaar geleden
    Wij genieten er iedere morgen van.We moeten trots zijn op deze mensen. Hopelijk kunnen ze nog lang plezier beleven .Niets komt vanzelf.
  • patrick boone

    3 jaar geleden
    familie Boone is een goeie familie
  • Piet Bol

    3 jaar geleden
    Ondergebracht in een Nederlandse stichting. Lekker weinig belastingen betalen. Ikea is bv ook in Nederland gevestigd en zo zijn er vele groten. Dat noemt men verenigd Europa.
  • Anita Sijs

    3 jaar geleden
    Top koekjes top bedrijf top leiding top aandeel succes voor de toekomst
  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    Ondernemers die in Vlaanderen blijven investeren, zo moesten er veel meer zijn. Dát zijn degenen die de economie ondersteunen.
  1. Waar eet je straks nog garnaalkroket op restaurant, nu prijs piekt? “Met dit alternatief proeven klanten niet eens het verschil”
    PREMIUM

    Waar eet je straks nog garnaalkro­ket op restaurant, nu prijs piekt? “Met dit alterna­tief proeven klanten niet eens het verschil”

    De onheilsberichten over het tekort aan grijze noordzeegarnalen dreven de afgelopen weken de prijzen op en deden restaurantuitbaters nadenken over alternatieven. Wij blijven de grootste fans van onze typische lekkernij en op vele menukaarten kan je ze nog altijd vinden. We liepen langs in vijf bekende zaken in Brugge en aan de kust, zochten én vonden (soms) alternatieven: “Net zoals bij de mosselen denk ik dat de garnaalkroketten stilaan van de brasseriekaart zullen verdwijnen. Het wordt een iets exclusiever product.”
    Brugge
  2. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    7

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek