De wolf heeft in Oudsbergen een pony gedood, deze ezel overleefde de aanval
Volledig scherm
De wolf heeft in Oudsbergen een pony gedood, deze ezel overleefde de aanval © Karolien Coenen

Wolven bijten opnieuw pony dood

OudsbergenWoensdagnamiddag werd in de Weidestraat in Oudsbergen opnieuw een doodgebeten pony aangetroffen. Naar alle waarschijnlijk is dit wederom het werk van de Limburgse wolven. “De pony is uit de wei gevlucht, onze ezel is gelukkig gespaard gebleven", klinkt het bij de eigenaars.

  1. "Het is begrijpelijk dat er zich zoiets als de PKK is gaan vormen": professor Dries Lesage in vijf vragen over conflict tussen Koerden en Turken
    PREMIUM

    "Het is begrijpe­lijk dat er zich zoiets als de PKK is gaan vormen": professor Dries Lesage in vijf vragen over conflict tussen Koerden en Turken

    Het conflict tussen Koerdische PKK-aanhangers en de Turken laait op in ons land sinds de rellen in Heusden-Zolder, Brussel, Gent en Luik. Dries Lesage is professor aan de UGent, politicoloog en Turkije-kenner, maar ook hij is verrast door de recente ontwikkelingen. Waarom werkt het zwaaien met een PKK-vlag als een rode lap op een stier? Waarom leeft het thema uit het Midden-Oosten zo fel bij ons? En hoe kunnen we lokale escalatie vermijden?
    Genk, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen
  2. “In elke sector heb je ontevreden klanten”: kotbaas Manu Appeltans (42) ontkent huisjesmelkerij op proces
    PREMIUM

    “In elke sector heb je ontevreden klanten”: kotbaas Manu Appeltans (42) ontkent huisjesmel­ke­rij op proces

    “Ik vind het erg dat het allemaal zo gelopen is.” Manu Appeltans (42) betreurde op zijn proces de jarenlange hetze rond de verhuur van hun koten in Leuven. Hij had het dan vooral over het feit dat zijn vrouw en kinderen eronder te lijden hebben. Ook Hans Rieder, advocaat van de afwezige Arnold Appeltans (72), schoot met scherp op alles en iedereen. “Het parket vraagt hier 780.000 euro boete voor 39 mensen, die niet eens verhoord zijn.”
    Sint-Truiden