Aidan en Femke spreken openlijk over seks en relaties. “Het zou voor veel mensen een opluchting zijn als ze met een vertrouwenspersoon zouden kunnen praten. Nu klappen ze toe zodra het over meisjes en seks gaat.”
Volledig scherm
PREMIUM
Aidan en Femke spreken openlijk over seks en relaties. “Het zou voor veel mensen een opluchting zijn als ze met een vertrouwenspersoon zouden kunnen praten. Nu klappen ze toe zodra het over meisjes en seks gaat.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Sex Education in Vlaanderen, jongeren klappen openhartig uit het bed: “Van papa leerde ik zelfs verschillende standjes - de een of de ander vanboven of op z’n hondjes”

De Netflix-reeks ‘Sex Education’, aan haar derde seizoen toe, is razend populair. Al was het maar omdat de hoofdrolspelers - leerlingen op een middelbare school - het aldoor over erotische fantasieën en orale seks hebben. Kijk er niet van op, ook Vlaamse tieners weten wat waar moet: “14- en 15-jarigen weten al heel goed wat pijpen, masturbatie of squirten is.” Onze eigen jeugd openhartig over seksuele voorlichting, en hùn doen en laten tussen de lakens. “Voor fetisjen is er nog veel te weinig aandacht.”