Voka-topman Hans Maertens
Volledig scherm
PREMIUM
Voka-topman Hans Maertens © BELGA

VOKA-topman wil af van klassieke ziektebriefjes en pleit voor ‘fitnota’: “Wie een gebroken been heeft, kan toch nog thuiswerken?”

Een ‘fitnote’ in plaats van een ‘sicknote’. Voka wil de logica achter de ziektebriefjes omkeren en vraagt dat artsen opschrijven wat langdurig zieken wél nog kunnen. “De terugkeer-coaches van Vandenbroucke zullen niet volstaan om de alarmerende hoge uitval terug te dringen”, zegt topman Hans Maertens.  Terwijl de huisartsen zijn voorstel op de korrel nemen, gaat hij nog een stapje verder. “Waarom geven we langdurig zieken niet dezelfde begeleiding als langdurig werklozen?”

68 reacties

  • Sofie Decleir

    2 jaar geleden
    Zoals thuisverpleegkundigen, bakkers,...
  • guido van der heyden

    2 jaar geleden
    haha ik ben machine steller (hersteller) ik wil wel eens zien hoe ze een machine van 12 ton bij mij thuis binnen krijgen
  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    Thuis is er om even afstand te neen van uw werk en eventuele problemen uit uw hoofd te kunnen zetten. Wie graag thuis werkt moet zelfstandige worden.
  • Pascha Van Rossem

    3 jaar geleden
    Als politieker of "top" ambtenaar moet dit nog zeker lukken ... zelfs al slapende kunnen ze nog voldoende presteren om bij te blijven ...
  • Guy Goethals

    3 jaar geleden
    Allez dus, een metser met een gebroken been kan van thuis uit verder stenen leggen. Kan je mij eens verwittigen wanneer dit gebeurt, dat wil ik wel eens zien.