Unsplash/Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash/Leye

ONZE OPINIE. “De vrees dat corona uit het straatbeeld verdwijnt, maakt sommige experten onrustig”

Op 1 oktober vervalt de mondmaskerplicht in Vlaanderen op heel wat plaatsen. “Meer nog dan de heropening van de nachtclubs voelt dat als één van de laatste stapjes richting normaal leven”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat sommige experten die versoepeling nog te vroeg vinden, lijkt meer te maken hebben met strategische communicatie dan met wetenschap.”

12 reacties

  • Johan Debacker

    3 jaar geleden
    Zeer goede analyse
  • Luc Bouten

    3 jaar geleden
    Olivier.. in azie dragen ze allang maskers.. hoofdzakelijk voor de luchtverontreining… zeker in steden als Bangkok en andere…
  • Vandeweyer Tom

    3 jaar geleden
    Is het niet eens tijd om een balans op te maken van de maatregelen. Overdaad aan ontsmettingsmiddelen en te lang dragen van mondmasker, kan ons mond en hand flora uit balans brengen. Beste mensen er zijn nog goede bacteriën die we nodig hebben om onze weerstand te verbeteren.
  • Freddy Van Groens

    3 jaar geleden
    En er zijn zeker geen enkel Vlaamse mensen die in Brussel gaan werken? En ook niemand die van Brussel naar Vlaanderen komen? Ik vind ook veel te vroeg en ik ben geen wetenschapper, de virus en ook andere virus ga nooit een onderscheid maken tussen 500 of meer aanwezig, ik ben benieuwd wat het gaat geven binnen een maand.
  • Jan Janssens

    3 jaar geleden
    Alles lijkt meer te maken te hebben met strategische communicatie dan met wetenschap.
  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    11

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbei­der die zoon en PV­DA-voorzitter Raoul inspireer­de?

    “Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van ‘Berten’ is opmerkelijk. “Ik kon met hem over alles praten, hij ging geen onderwerp uit de weg”, vertelt zoon Raoul.