©  © YAY Micro

67-jarige vrouw wordt ziek telkens als zoon en schoondochter langskomen: koppel opgepakt op verdenking van vergiftiging

Een echtpaar uit het Oost-Vlaamse Berlare is door de onderzoeksrechter aangehouden, omdat ze ervan verdacht worden samen hun (schoon)moeder te hebben willen vergiftigen. Telkens als het koppel langskwam, werd de 67-jarige vrouw ziek.

Cedric Lagast, Dirk Coosemans en Bert Foubert

De politie startte een onderzoek nadat de 67-jarige vrouw uit Affligem twee keer na elkaar erg ziek was geworden. Dat gebeurde telkens nadat ze een bezoek had gekregen van haar 46-jarige zoon en zijn 32-jarige echtgenote.

De eerste keer, op vrijdag 10 september, werd de vrouw ziek toen het koppel bij haar op bezoek was. Elf dagen later, op dinsdag 21 september, werd de vrouw op straat onwel. Maar ook nu had ze eerder op de dag contact gehad met haar zoon en diens vrouw.

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar merkten de artsen op dat de vrouw een bijzonder hoge hoeveelheid van een medicijn in het bloed had, wat de symptomen veroorzaakte.

Vergiftiging

Na negen dagen onderzoek besliste de onderzoeksrechter donderdagochtend om het koppel aan te houden, op verdenking van vergiftiging en van poging tot moord. Ze werden beiden naar de gevangenis gestuurd. Daarbij wil het gerecht ook verhinderen dat de twee nog verder contact zouden hebben, en dat ze hun verhaal op elkaar zouden kunnen afstemmen.

“De onderzoeksrechter ziet aanwijzingen dat ze bij de feiten betrokken zijn”, zegt magistraat Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Verder onderzoek moet nu aantonen wat het mogelijk motief van het koppel zou zijn.”

Advocaat Jeroen D’Hondt ©  if

Toch houdt het gerecht ook rekening met de mogelijkheid dat de vrouw zelf het medicijn heeft ingenomen. Ze zou tekenen vertonen van depressie, en zou mogelijk de medicatie in een wanhoopspoging kunnen hebben ingenomen.

“Onschuldig”

“Mijn cliënte ontkent dat zij iets met de vergiftiging te maken heeft”, zegt meester Jeroen D’Hondt, de advocaat van de 32-jarige verdachte. “In het belang van het geheim van het onderzoek kan ik op dit moment niets zeggen.”

Het koppel verschijnt dinsdag voor de Brusselse raadkamer, dat zich over hun aanhouding moet uitspreken.