© Gebbe Smet

Antwerpse dansers tonen de Killer Boogie op de mooiste plekjes in ‘t Stad

Bovenstaand filmpje toont tientallen dansers die deze zomer de Killer Boogie hebben gedanst op de mooiste plekjes van Antwerpen. De Killer Boogie, een solo dans voortgevloeid uit de boogiewoogie, is vrijwel onbekend in België. “Het is de eerste keer dat er zo veel dansers hem in België doen”, zegt Gebbe Smet, danser en regisseur van het filmpje. “Tijdens de coronacrisis mochten we niet meer met een partner dansen, dus was de Killer Boogie het ideale alternatief.”

De Killer Boogie werd gechoreografeerd door Marcus Koch, een Duitser en wereldkampioen boogiewoogie van 1993. De boogiewoogie is een dans van de jaren vijftig waarbij er snel voetenwerk plaatsvindt op jazzmuziek.

“Vorig jaar danste ik de Killer Boogie samen met Sarah Buyse in de hoop hem ooit eens in groep te kunnen dansen”, zegt Smet. “Dat is deze zomer gelukt. Met een tour door de stad wisten we heel wat Antwerpse lindyhoppers (een dansstijl uit de jaren twintig) te overtuigen om met ons mee te doen. Zelfs in de regen!”

Gebbe Smet hoopt vooral dat de kijkers er wat lol aan beleven en dat ze eventueel zelf geïnspireerd raken om de Killer Boogie te dansen.(SVO)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER