BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Het eerste rapport van de regering-De Croo: wie kreeg 0 sterren van onze politieke redactie, en welke ministers steken er bovenuit?

Van grijze klasbak en ijverige primus naar onzichtbare miscast en lege portefeuilles. De regering-De Croo is nu een jaar bezig, maar hoe brengen de afzonderlijke ministers het ervan af? Een scherpe tussentijdse evaluatie met sterren van 0 tot 5 door onze politieke redactie.

179 reacties

  • Johan Janssen

    2 jaar geleden
    Niet echt goed maar dan mogen we nog blij zijn dat NVA er niet bij is. Die zouden heel waarschijnlijk wel alweer gaan lopen zijn als grootste. Doofpot en leugens en dan gaan lopen en dat zit hier dan weer in vlaanderen hetzelfde te doen. Dus 1 regering aub, pak goedkoper en beter.
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Jaky het waren er 180.000 niet slecht hé de meeste van allemaal.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    De trado-partijen (ook Groen) zullen op termijn verdwijnen want ze zijn geobsedeerd door de macht. De vivaldi coalitie is daar het ultieme voorbeeld van.
  • Michael Steyaert

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af of men terugkerende ministers/politici iedere keer opnieuw de vertrekvergoeding heeft uitbetaald ? Als je dit maal 3 doet kan dit best tellen. Spijtig dat hier geen openheid over bestaat, tenslotte is dit nog steeds belastinggeld dat door de bevolking opgehoest moet worden.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Een scherpe tussentijdse evaluatie met sterren van 0 tot 5 door onze politieke redactie. Dat is te hoog gegrepen ! Begin eens met 0.0 tot 0.5.dat is realistischer.
  1. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.
  2. Nieuw op 1 april: minimumloon stijgt boven de 2.000 euro bruto, nieuwe voorrangsregels in kinderopvang

    Nieuw op 1 april: minimum­loon stijgt boven de 2.000 euro bruto, nieuwe voorrangs­re­gels in kinderop­vang

    Nieuwe maand, nieuwe regels: dat is ook in april het geval. Zo verhoogt op 1 april het minimumloon in ons land, en gaat het voor het eerst boven de 2.000 euro bruto. Volgens de christelijke vakbond ACV zien zo 80.000 werknemers hun loon verhogen. En in de gesubsidieerde kinderopvang in Vlaanderen treden vanaf 1 april nieuwe voorrangsregels in werking. Er wordt meer voorrang gegeven aan werkende ouders. De omstreden maatregel zal wel worden aangevochten bij het Grondwettelijk Hof. Een overzicht.