Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde
Volledig scherm
Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde © Baert Marc

“Ik ga het toestaan én stimuleren. Als ze dan boetes willen geven, zien we wel”: Vilvoords burgemeester Bonte wil coronapas meer inzetten

vilvoordeVlaams minister Jan Jambon (N-VA) vindt een uitbreiding van de coronapas in de rand overbodig. Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) ziet er daarentegen nog steeds enkel de voordelen van in. “Geef burgemeesters die zeggenschap nu eens zelf. Volgens de wet zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid van onze burgers.”

70 reacties

  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Typisch Belgisch: tot op het niveau van burgemeester kan men politieke beslissingen nemen. Aan kakafonies dus geen tekort! Overal anders, en dan maar klagen dat het 'niet echt overzichtelijk' is! Dat was trouwens ook zo met de mondmaskerplicht: in elke stad of gemeente andere regels... In landen waar er nog respect en discipline is, beslist de koning of de president voor gans het (grote) land...
  • Daniel Van Buggenhout

    2 jaar geleden
    Deze burgemeester kraamt al jaren klinkklare onzin uit , en heeft zijn gemeente totaal al lang niet onder controle meer !
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Ik heb het niet voor de man maar hij heeft gelijk. Vilvoorde is niet Brasschaat. Niet de Vlaamse regring had moeten beslissen coronapas maar het ganse VL parlement over deze gezondheidskrisis. Acht corona doden per dag wegens gebrek aan beslissingen en dan nog weglopen.
  • Gaston Foubert

    2 jaar geleden
    Dat is altijd een dwarsligger geweest.
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    Carlos Seraffino. Gevaccineerden kunnen wel degelijk zwaar ziek worden. Een kennis van me 35 jaar, volledig gevaccineerd, zeer sportief en geen onderliggende aandoeningen ligt nu al 10 weken op de intensieve aan een beademingstoestel. Een andere kennis van me, zijn beste vriend, pas 40 jaar, ook volledig gevaccineerd, geen onderliggende aandoeningen en zeer sportief, is gestorven aan COVID. Ik zelf ben volledig gevaccineerd, maar ben toch nog voorzichtig en draag mijn mondmasker waar nodig.