Onze chef voetbal legt het 'favoritisme' van de bondscoach uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef voetbal legt het 'favoritisme' van de bondscoach uit. © Belga

Onze chef voetbal legt ‘het favoritisme’ van de bondscoach uit: “Martínez wil altijd terug naar Ibiza”

Rode DuivelsVan Roberto Martínez bestaat de perceptie dat hij een coach is met ‘favorietjes’. Zo waren er in het recente verleden de invalbeurten van Nacer Chadli en Dries Mertens op het EK tegen Italië. Vreemd in de ogen van velen, maar toch is er een eenvoudige verklaring voor. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert schetst die.

28 reacties

  • marcel cloots

    2 jaar geleden
    Ik betwijfel ten zeerste of hij welkom is bij een topclub of hij zal zijn luisterbereidheid moeten tonen. Wij geraken er gewoon niet van af behalve met een zware ontslagvergoeding.
  • Filip Vanlaeken

    2 jaar geleden
    Ik kijk u recht in de ogen om te zeggen : ik ben een beter coach dan Martinez. Even eerlijk : er zijn er waarschijnlijk meer dan 20.000 in België nog beter dan ik. Geen van die 20k krijgt van de Bond 3m per jaar. Martinez is een prutser, maar die vd bond zijn de echte knoeiers, die zijn echt blind. Lege trofeeën-kast, geknoei met corners, opstellingen, selecties, vervangingen... wanneer valt hun frank ?
  • Rudy de clerck

    2 jaar geleden
    Martinez kent niks van tactiek , totaal niks
  • Red dlz

    2 jaar geleden
    wat hij gedaan heeft met de Rode Duivels, had zelfs Wilmots gepresteerd. Uit deze gouden, lees blikken, generatie heeft hij niks gehaald. Winnen tegen de kleintjes en zo heel nu en dan eens een uitschieter, zoals tegen Brazil. Als ze tegen topland moesten, verloren ze meestal. Van in den beginne heeft hij zijn favorieten en die blijft hij oproepen, ook al spelen ze amper bij hun club, lees Bats. Geen platte prijs gepakt op de grote tornooien en neen een 3e plaats is geen prijs. Buiten, asap
  • Jan Janssens

    2 jaar geleden
    Godzijdank zijn we er na de Nations League-catastrofe vanaf en mag hij het een paar maanden bij Barcelona gaan proberen.