Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsBart De Pauw

Nieuwe vrouwen melden zich in zaak tegen Bart De Pauw

Bart De Pauw.Beeld BELGA

Een week voor het proces tegen Bart De Pauw echt van start gaat, blijkt dat er zich nog nieuwe getuigen gemeld hebben. Dat bericht VTM Nieuws woensdagavond. Het gaat om een drietal vrouwen die gelijkaardige feiten hebben meegemaakt als de al bekende slachtoffers. De vrouwen konden zich geen burgerlijke partij meer stellen en zijn niet verhoord door de politie.

Over exact een week gaat het proces tegen Bart De Pauw echt van start. De conclusies van de burgerlijke partijen, waarin de argumenten schriftelijk worden uiteengezet, zijn wel al een tijdje geleden neergelegd bij de rechtbank. Daaruit blijkt dat er een drietal nieuwe getuigenissen zijn van vrouwen die gelijkaardige feiten zouden hebben meegemaakt. 

De vrouwen hebben zich gemeld nadat het gerechtelijk onderzoek al was afgesloten en konden zich geen burgerlijke partij meer stellen. De nieuwe verklaringen moeten eerder de eerste getuigenissen ondersteunen.

Lees ook:

Het eerste gesprek met Ines De Vos, mevrouw Bart De Pauw: ‘Ik ken de waarheid. En ik kan daarmee leven’

Waarom de Vlaamse acteurswereld een streep in het zand trekt in de zaak-De Pauw

Gelijkaardige feiten

Volgens bronnen dichtbij het onderzoek staan de nieuwe getuigenissen in de schriftelijke conclusies van de burgerlijke partijen. Daar verklaren ze gelijkaardige feiten meegemaakt te hebben als de andere vrouwen. Echt fysiek bewijs, zoals sms-verkeer, wordt niet geleverd. 

De vrouwen zijn niet bekend bij de politie of het parket, en zullen ook niet meer verhoord worden. Ze maken dus geen deel uit van het proces: Bart De Pauw zal voor de verklaringen niet veroordeeld kunnen worden en de vrouwen kunnen sowieso geen schadevergoeding krijgen.