© rr

Been Maastrichtse terrorist teruggevonden na aanslag, maar niemand gelooft in zijn dood

November 2014, bij een aanslag in Bagdad komen 23 mensen om het leven. Eén van hen zou de dader Sultan Berzel zijn. Zijn onderbeen werd op de plaats delict gevonden. Verder werd er geen enkel DNA-materiaal van de Maastrichtse Jihadstrijder gevonden. Anno 2017 houdt de Nederlandse opsporingsdienst er ernstig rekening mee dat Berzel helemaal niet omkwam tijdens die bewuste aanslag, en misschien een terugkeer naar Nederland plant om daar aanslagen te plegen.

mige

Volgens de opsporingsdiensten is het aannemelijk dat Berzel zijn been bij een vorige aanslag verloor, en het na de aanslag in Bagdad daar gelegd is. Om de illusie te wekken dat Berzel dood is, zodat hij onder de radar verdwijnt en ongemerkt terug in Nederland kan raken. Opmerkelijk genoeg is ook zijn vriend, die vanuit Maastricht meereisde naar Syrië, en in december 2014 omgekomen zou zijn bij een aanslag daar, opnieuw op de Nationale Terrorismelijst geplaatst. De reden daarvoor wil niemand meedelen.

Sultan Berzels vader gelooft alvast niet in de dood van zijn zoon. “Ik heb honderd miljoen redenen om aan te nemen dat hij nog leeft”, aldus Abdessamad tegen de Nederlandse krant De Limburger. Over die redenen wou de man echter niets meer kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer