De ouders van Jules probeerden enkele weken geleden vergeefs nog om hun zoon te laten opnemen in de psychiatrie. Donderdag werd de jongere dan gearresteerd na een klopjacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van Jules probeerden enkele weken geleden vergeefs nog om hun zoon te laten opnemen in de psychiatrie. Donderdag werd de jongere dan gearresteerd na een klopjacht. © BELGA

Ook ouders van gewapende tiener ondervonden het: 18-plusser gedwongen laten opnemen in psychiatrisch ziekenhuis is niet eenvoudig

Een volwassene gedwongen laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis, is niet zo eenvoudig. Ook de ouders van Jules, de gewapende tiener naar wie in Kortrijk donderdag een hele dag werd gezocht, probeerden het enkele weken geleden nog. Tevergeefs. “Een opname van een 18-plusser is altijd vrijwillig”, zegt Frieda Matthys, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie. “Tenzij er sprake is van een accuut gevaar, maar er zijn nog andere voorwaarden.”

33 reacties

  • Bart Grosemans Bart Grosemans

    3 jaar geleden
    Schandalig voorbeeld vh falen in alle gelederen van ons gezondheidssysteem. Psychische hulpverlening bestaat niet in België, enkel instanties die helpen zoeken naar oplossingen, die er dus niet zijn. Breng aub alle psychische gezondheidsdiensten onder 1 noemer ipv de gigantische versnippering. Veel sterkte aan de ouders. Ordediensten hebben perfect werk geleverd.
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Als de ouders zelf al om hulp vragen en er word dan nog niets aan gedaan dan vragen ze er om dat er erge dingen zullen gebeuren en wie mag heel dat potje dan betalen als het zover is de ouders natuurlijk want de kosten moeten van ergens komen he terwijl zij zelf wel hulp vroegen want die jongen moet geholpen worden.
  • Benoit Defillefagne

    3 jaar geleden
    Vrijblijvend gepalaver van psychologen daar heeft niemand iets aan en zeker niet de ouders die de wanhoop nabij zijn!
  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Jongen heeft hulp nodig, maar speelgoedgeweer is geen wapen denk ik. Messen daarentegen wel.
  • Willy De Backer

    3 jaar geleden
    Niks werkt hier enkel belastingen en voor de rest kunt u plan trekken!