Leuvense speurders pakken daders zware agressie op dankzij camerabeelden

© hsb

De raadkamer van Leuven heeft twee verdachten van een geval van bijzonder zware agressie op de Leuvense Oude Markt aangehouden. Met een kompaan sloegen de twee een 22-jarige Fransman in elkaar. Het trio wordt ook verantwoordelijk gehouden voor andere gevallen van zware agressie in Leuven.

stl

De feiten waarvoor de mannen verantwoordelijk worden gehouden, dateren al van 6 januari van dit jaar. Omstreeks 2 uur ’s ochtends krijgt een 22-jarige Fransman uit Kontich rake stampen tegen zijn hoofd op het terras van café Belge op de Oude Markt in Leuven. De man houdt er een gebroken oogkas, een hersenschudding en geheugenverlies aan over. Zijn aanvallers gingen ook nog aan de haal met zijn horloge.

Na analyse van de camerabeelden op de Oude Markt en een buurtonderzoek kwamen er drie verdachten in beeld. Het gaat om een 20-jarige uit Tienen, een 27-jarige uit Leuven en een 21-jarige uit Bertem. Zij werden op 8 februari gearresteerd tijdens huizoekingen in Leuven en Tienen. Daarbij werden ook verschillende verboden wapens gevonden.

Kerfstok

De drie mannen zijn inmiddels voor de raadkamer verschenen. De 21-jarige uit Bertem kwam vrij onder voorwaarden, maar de mannen uit Tienen en Leuven blijven aangehouden op verdenking van diefstal met geweld, slagen en verwondingen en verboden wapenbezit.

Inmiddels is duidelijk dat het trio meer dan alleen de zware feiten op de Oude Markt op zijn kerfstok heeft. Zo komen ze ook in aanmerking voor een geval van geweld op een 30-jarige man uit Leuven op 5 januari in de Diestsestraat. De 20-jarige verdachte uit Tienen wordt daarnaast nog verdacht van geweld op twee mannen in april en mei 2016.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen