De Franse president Emmanuel Macron (rechts) en de oud-minister van Justitie Robert Badinter (links) tijdens een plechtigheid voor de 40e verjaardag van de afschaffing in Frankrijk.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron (rechts) en de oud-minister van Justitie Robert Badinter (links) tijdens een plechtigheid voor de 40e verjaardag van de afschaffing in Frankrijk. © via REUTERS

Frankrijk hervat strijd voor wereldwijde afschaffing van doodstraf

De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag aangekondigd dat zijn land “de strijd voor de wereldwijde afschaffing van de doodstraf gaat herlanceren”. Hij plant daarvoor in de eerste helft van volgend jaar “een ontmoeting op het hoogste niveau” om politieke leiders van landen die de doodstraf nog toepassen “te overtuigen van de noodzaak om die af te schaffen”. Macron kondigde dat aan op een plechtigheid voor de 40e verjaardag van de afschaffing in Frankrijk.

7 reacties

  • Frank Janssens

    2 jaar geleden
    Macron hou je beter bezig met de rechten van de vrouw wereldwijd, dat is het enige wat meer vrede geeft. Maar Macron houdt zich eenmaal niet bezig met vrouwen zo te zien.
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Doodstraf invoeren is een must - ALS vaststaat dat iemand een moord gepleegd heeft en er voldoende materieele bewijzen zijn zou de doodstraf moeten uitgesproken worden binnen de twee jaar dat erop volgd tenzij het onderzoek langer heeft geduurd dan normaal . Misdadigers zullen eens nadenken alvoren ze een moord begaan want ze weten de gevolgen . Misschien eens een volksraadpleging houden men zal verschieten
  • koen verhaeghe

    2 jaar geleden
    denk dat een petitie rond het herinvoeren wel eens verrassend zou kunnen zijn
  • danny janssens

    2 jaar geleden
    Ik had liever een rondje voor herinvoering gezien. In sommige gevallen zou dit zelfs het beste zijn.
  • Dirk Bytebier

    2 jaar geleden
    Die macron moeit hem ook overal mee , ze zouden ze beter overal invoeren misschien zou er wat minder misdaden zijn