© Canvas

Bart Somers: “We gaan geen muur bouwen, Mexicanen zijn welkom in Mechelen”

Bart Somers (Open Vld) werd deze week verkozen tot de beste burgemeester van de wereld. De Mexicaanse zender ‘Caramba Caramba’ trok naar de Dijlestad voor een interview met Somers. En uiteraard hoorde daar ook een glaasje tequila bij, op kosten van de mannen van 'De Ideale Wereld'.

JaTi

De interviewer gaf de burgemeester van ‘Mexelen’ een piñata, maar was toch bezorgd om zijn landgenoten. “Je wilt geen muur bouwen om Mexicanen buiten te houden?”, vroeg hij aan Somers. “Neenee, alle toeristen uit Mexico zijn welkom”, reageerde de burgemeester, die ook even meedeed met ‘Boeh Trump’.

Corona, taco’s, chili con carne, guacamole,… Somers is duidelijk fan van Mexico, en dat werd dan ook gevierd met een glaasje tequila en een boodschap voor de Mexicanen. “Ik ben dol op jullie land, geloof in jullie toekomst, jullie doen het goed. Zeg ‘nee’ tegen de muur, vecht voor een open wereld.”

De gastheer van ‘Caramba Caramba’ liet – in het Spaans – nog weten aan zijn kijkers dat je “ook de beste burgemeester ter wereld kunt foppen als een domme ezel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER