Zware hinder op E17 in Lokeren na dodelijk ongeval met vrachtwagens

© BFS

“Het regent al de hele dag ongevallen op de Vlaamse verkeersassen en de Brusselse ring”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse Verkeerscentrum. “Het valt op dat het vaak om complexe ongevallen gaat met lange afhandelingsduur.”

Om 15.30 uur stond er op de Vlaamse wegen nog altijd meer dan 90 kilometer file, terwijl dat “normaal” maar 40 km zou mogen zijn op dat tijdstip van de dag.

“We hebben de hele dag door meldingen binnengekregen van ongevallen”, zegt Bruyninckx. “En we kunnen er niet meteen een of andere verklarende factor voor geven. Zowat alle regio’s delen in de brokken.”

In Loenhout in de Kempen was er om 09.30 uur een ongeval gebeurd met met een gekantelde vrachtwagen en om 15.30 uur zijn ze daar nog altijd bezig met de afhandeling van dat verkeersongeval. “Idem aan het Vierarmenkruispunt in Tervuren. Daar zijn door een ongeval al een hele poos drie rijstroken afgesloten. Dat heeft enorme gevolgen voor de circulatie op dat punt en het belooft weinig goeds voor de avondspits straks.”

Andere plaatsen die donderdag geteisterd werden door ongevallen waren (onder meer) Lokeren, Overijse, Wezembeek-Opem, Antwerpen, Jette, Sint-Job-in-’t-Goor, ... maar vooral de buitenring rond Brussel kleurde op de kaart van het Verkeerscentrum rond 15.30 uur nog helemaal rood.

Wagen over de kop

In de richting van Gent gebeurde donderdagmiddag een ongeval, waarbij een wagen over de kop ging. Een vrachtwagenbestuurder die in de richting van Antwerpen reed, was getuige van dat ongeval en zette zich aan de kant op de pechstrook. Naast hem ontstond een kijkfile. Volgens getuigen merkte een andere vrachtwagen die te laat op, week uit op de pechstrook en reed achteraan in op de truck die zich al eerste aan de kant had gezet. De chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen was op slag dood. Het gaat om een vrachtwagen met een Nederlandse nummerplaat.

In de richting van Antwerpen zijn momenteel de rechter- en middenrijstrook versperd en staat er een file vanaf Kalen. De wachttijd loopt op tot anderhalf uur. Het Verkeerscentrum raadt aan om van Gent naar Antwerpen via de R4-Oost en de E34 te rijden. In de andere richting zijn de linker- en middenrijstrook een tijdlang afgesloten en stond er een file vanaf Sint-Niklaas-West. Dat ongeval is intussen afgehandeld.

Het Verkeerscentrum sluit niet uit dat de hinder richting Antwerpen tijdens de spits nog aanzienlijk kan zijn. “Vermijd de plaats”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen