Verkeersdeskundige Johan Depuydt (r.) onderzocht destijds meer dan twee uur de plek van het ongeval (l).
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeersdeskundige Johan Depuydt (r.) onderzocht destijds meer dan twee uur de plek van het ongeval (l). © Haezebrouck/PN

ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? “Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeGroot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? “Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen”, stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 te zien zou zijn.

  1. Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vrien­din Sharon (22): “Dit was géén ongeval”

    1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 km/u uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.
  2. Nederlandse twintiger doet zich voor als bankmedewerker en licht ouderen op: “Doelwitten werden hem doorgestuurd via Snapchat”
    PREMIUM
    Update

    Nederland­se twintiger doet zich voor als bankmede­wer­ker en licht ouderen op: “Doelwitten werden hem doorge­stuurd via Snapchat”

    Een ouder koppel uit Bredene kreeg enige tijd terug bezoek van een zogezegde bankmedewerker. Jason L. (22) stond in werkelijkheid via Snapchat in contact met een oplichtersbende en maakte de slachtoffers meer dan 7.000 euro armer. De Nederlander bleek niet aan z’n proefstuk toe, want speurders konden hem linken aan nog 8 andere oplichtingen in Oost- en West-Vlaanderen, onder meer in Temse, Berlare en Deerlijk. “Het is verwerpelijk dat hij steeds oudere, kwetsbare slachtoffers viseerde”, stelde de procureur, die 30 maanden cel vorderde. De rechter was woensdag echter een stuk milder.
    Brugge