Illustratiebeeld. Vanaf 2022 zullen zowat dertig soorten groenten en fruit in Frankrijk niet langer in een plastic verpakking worden verkocht.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Vanaf 2022 zullen zowat dertig soorten groenten en fruit in Frankrijk niet langer in een plastic verpakking worden verkocht. © Getty Images/iStockphoto

Frankrijk verbiedt plastic rond groenten en fruit

FrankrijkVanaf 2022 zullen zowat dertig soorten groenten en fruit in Frankrijk niet langer in een plastic verpakking worden verkocht. De bevoegde Franse ministers hebben die ‘anti-verspillingswet’ vandaag aangekondigd. Het gaat onder meer om groenten als aardappelen, aubergines, bloemkool, courgettes, komkommers en wortels, en fruit als appels, peren en sinaasappels.

11 reacties

  • luc vanmechgelen

    3 jaar geleden
    O, ik las; Het verbod zal gaandeweg uitgebreid worden en het is de bedoeling dat er vanaf 2026 helemaal geen groenten en fruit meer worden verkocht.
  • Roeland Van de Wal

    3 jaar geleden
    Laatst nog een stuk gereedschap en batterijen gekocht.Tegen de tijd dat ik ze had uitgepakt was ik een zenuwinzinking nabij.Vuilbak ook vol van de plastic verpakking.
  • ISABEL FRANCOIS

    3 jaar geleden
    Voor klein fruit zoals aardbeien,frambozen en druiven mag er best verpakking rond blijven.Of uw half kilo'tje aardbeien is al geen halve kilo meer (of ze vullen net hun bakje bij..ook al gezien) en bij de druiven zie je zo waar ze er al druiven van gepikt hebben.Het is zeker niet voor alles nodig die verpakking,maar voor sommige zaken zeker wel.Misschien een andere soort verpakking ontwikkelen?
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Zouden ze hier allang moeten gedaan hebben. , ik begijp de meerwaarde niet van een folie rond een komkommer..
  • Wilm VanRoy

    3 jaar geleden
    onze regeringen zullen er nog mee afkomen. Ze hebben t nog niet in de mot dat Frankrijk dit doet/ gaat doen. Eerst op onze regering zijn agenda staat 'hoe nog meer mensen uitpersen' dan komen ze na anderhalfe maand/ jaar met hetzelfde idee als Frankrijk, maar dan vermomt als hun idee...