Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vlaamse regering: “Komende twee jaar minstens 1.300 mensen opleiden voor kinderopvang”

De Vlaamse regering wil de komende twee jaar 1.300 mensen opleiden voor een job in de kinderopvangsector. De sector smeekt om extra handen. Net door die krapte op de arbeidsmarkt is de verlaging van het aantal kinderen per begeleider - waar door sommige experten op wordt gehamerd - op dit moment niet echt realistisch. Dat schrijven de Vlaamse CD&V-ministers Wouter Beke (Welzijn), Hilde Crevits (Werk) en Benjamin Dalle (Jeugd) in een opiniestuk op Knack.be.

6 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Zowel thuis-poetshulp als kinderopvang zijn full time, volwaardige betaalde jobs. Maar zoals het nu evolueert, gaat het de verkeerde kant op. We geraken er niet meer uit en vinden de juiste mensen niet. Als de moeders nu eens zélf hun eigen kind opvangen thuis en zelf hun eigen huis kuisen, zouden we niet meer wanhopig moeten zoeken naar het onvindbare personeel. Een behoorlijke bezoldiging voor thuiswerkende moeders, zou helpen, natuurlijk.
  • karin sneyers

    3 jaar geleden
    1300 nieuwe kindbegeleiders onder dezelfde arbeidsvoorwaarden laten starten.. ik wens u veel succes om ze te behouden! Doe die schandalig hoge ratio eerst omlaag, maak dit werk terug haalbaar. Ik mocht nog proeven van een ratio van 1/6. Sinds 2014 is deze job veranderd naar pure dienstverlening.
  • geert jespers

    3 jaar geleden
    Maarten Antonis: Onthaalouder zijn is géén onderbetaalde job. Ze worden zelfs beter betaald als hun directe dienstverantwoordelijke. Het probleem is dat een onthaalouder een geschikte woning moet hebben en stressbestendig moet zijn ... maar voor wie geldt dat tegenwoordig niet? Ze zijn gekluisterd aan hun werkplek en jonge mensen willen dat niet (meer). Heb het dus niet over kindercrèches.
  • Patrick Moorthamer

    3 jaar geleden
    Misschien ook eens beter statuut en beter betalen zal ook al iets doen zoals met diverse sectoren!
  • RIET HEIRMAN

    3 jaar geleden
    ik hoop dat ze mensen vinden, want zolang er inderdaad zoveel gepamperd worden, zal je geen mensen vinden die voor een basisloon zo'n zware job willen doen, liever een klein béétje minder in de portemonnee dan ervoor te gaan werken, zo zijn er velen, en met de premies, en tegemoetkomingen die deze gepamperden er dan nog bij krijgen, houden ze meer over dan iemand met een laag loon die net teveel verdient en nul tegemoetkomingen krijgt. Maar het siert de regering dat ze het proberen.