©  BELGA

Vlaams minister Zuhal Demir wil 200 miljoen euro investeren om energiefactuur te verlagen

Terwijl de federale begrotingsgesprekken nog volop aan de gang zijn, geeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aan dat ze in 2022 ongeveer 200 miljoen wil investeren om de prijzen van de energiefacturen naar beneden te krijgen. Dat meldt VRT NWS.

Bron: Belga

“De energiecrisis treft elk Vlaams gezin”, aldus Demir. “We hebben de afgelopen twee jaar al een aantal zaken uit die energiefactuur gehaald (...) En ik heb ook altijd gezegd dat als ik er nog zaken uit kan halen, ik dat ook zal blijven doen. En daarom heb ik nu een aantal voorstellen overgemaakt aan mijn collega’s in de Vlaamse regering. We gaan die nu samen bekijken, en op die manier kunnen we volgend jaar een bedrag van 170 à 200 miljoen uit die factuur halen. De bedoeling is dat Vlaamse gezinnen en alleenstaanden dat ook gaan voelen.”

Het is nog niet duidelijk hoeveel korting of vermindering de verbruikers precies zullen krijgen op hun energiefactuur door deze Vlaamse maatregelen. Het voorstel van Demir moet nog op de Vlaamse ministerraad besproken worden.

Ook federaal pakket maatregelen

De federale regering heeft intussen wel al een compromis gevonden om de energiefactuur te drukken. De regering-De Croo kiest voor een pakket maatregelen: het verlengen van het sociaal tarief, een bijkomende korting van 80 euro voor kwetsbare mensen, een omvorming van enkele heffingen tot accijnzen en wettelijke bescherming tegen plotse verhogingen van het maandelijkse voorschot.

LEES OOK: Compromis om energiefactuur te drukken: 80 euro extra korting voor miljoen kwetsbare gezinnen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER