Sanda Dia (20) stierf bijna drie jaar geleden na een tweedaags doopritueel van studentenclub Reuzegom. In de rechtbank van Hasselt komen dinsdag de wetsdokter en de deskundigen getuigen over het medische luik van de zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanda Dia (20) stierf bijna drie jaar geleden na een tweedaags doopritueel van studentenclub Reuzegom. In de rechtbank van Hasselt komen dinsdag de wetsdokter en de deskundigen getuigen over het medische luik van de zaak. © DR.


“Spoedartsen valt niets te verwijten na dood Sanda Dia”, maar advocaten van Reuzegommers twijfelen

Stierf Sanda Dia door het extreme doopritueel van studentenclub Reuzegom, of door medische fouten die achteraf werden gemaakt? Die vraag stelden de advocaten van enkele Reuzegommers vorig jaar al, waarop een college van deskundigen oordeelde dat het ziekenhuispersoneel niets te verwijten valt. Toch blijven er vragen over het medische luik van de zaak, en dus komen dinsdag de wetsdokter en de deskundigen getuigen in de rechtbank van Hasselt.

57 reacties

  • Fonny Labie

    3 jaar geleden
    Effectief of voorwaardelijke straffen maakt niks uit, als ze maar verantwoordelijk worden gesteld en het op strafblad komt zodat ze nooit een openbare job kunnen krijgen en voor hun geld zoals arbeiders moeten werken de rest van hun leven.
  • Ben Detrez

    3 jaar geleden
    Je moet maar durven. Hadden ze onmiddellijk aan de dokters verteld wat ze Sanda allemaal hadden doen eten en drinken dan hadden de dokters sneller de juiste diagnose kunnen stellen. Maar neen, de waarheid over hun barbaarse daden hebben ze natuurlijk mooi verzwegen. Omerta van verwende rijkelui zoontjes.
  • Sabrina Pirotte

    3 jaar geleden
    Minstens 15 jaar gevangenis en dan nog eens 15 jaar onder toezicht. En burgerrechten afnemen. De stinkende rijkeluiszoontjes. En de advocaten hun zakken maar vullen. Maar ja, wie geld heeft. Hoop 1 ding als niet de gepaste straf wordt uitgesproken over die smeerlappen dat er dan hopen protestacties komen van zowel ouders als jong-volwassen. Dit is geen rechtvaardig land meer…
  • franky van damme

    3 jaar geleden
    Enkel crapuul bedenkt zoiets. Als arts zou ik zeker een klacht indienen.
  • Marcel Decoster

    3 jaar geleden
    Schandalig hoe durven het in de schoenen duwen voor mensen die zich dag en nacht in zetten voor de mensheid, heb er geen woorden voor om afschuw te uiten voor het gedrag van die hoog begaafde studenten foei.