BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Regering wil 43 miljoen ophalen bij profvoetballers en makelaars, minister Van Peteghem: “De sterkste schouders moeten de grootste lasten dragen”

SportDe federale regering heeft de verwachte RSZ-maatregelen voor topsporters, waaronder profvoetballers, opgenomen in haar begrotingsakkoord. Zij zullen meer sociale bijdragen moeten betalen. Alles samen moeten de maatregelen 43 miljoen euro opleveren. 

109 reacties

  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Waarom moet semi professionele dan niet zoveel RSZ en belastingen betalen als gewone werknemers als ge als vrijwilliger gaat werken en je krijgt op jaar basis meer dan 1600 euro moet ge daar ook 50%belastingen op betalen en dan spreken we over een vergoeding van ongeveer 30 euro per dag om 8 uur te helpen
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Ludo Reyniers, correctie - het is 200 miljoen ...
  • Wino Vermoere

    2 jaar geleden
    Top onze ministers geloven in sprookjes.
  • Frankie A S Goethals

    2 jaar geleden
    Dit wordt een Phyrusoverwinning voor de regering. De voetballers gaan even langsgaan bij de gespecialiseerde advocaten en bureaus, gevolg ze zullen de belastingen omzeilen. Maar ook de parlementsleden en ministers genieten van veel lagere belastingen op hun inkomsten. Waarom werd daar niets aangedaan? Waarom is het nog verantwoord dat zij gunstregimes hebben?
  • Ivan De Bakker

    2 jaar geleden
    Denken jullie nu echt dat een voetballer die 6 cijfertjes per jaar verdient officieel in België woont? Ze gaan mogen blij zijn als ze 5 miljoen ophalen.