Spaargids
Volledig scherm
Spaargids © Freepik

Waar vloeit ons belastinggeld naartoe?

Naar aanleiding van het begrotingsakkoord van de regering, onderzocht De Tijd wat er nu eigenlijk gebeurt met ons belastinggeld. Op basis van cijfers uit 2019 kwam de krant tot de conclusie dat ons land veel geld uitgeeft aan pensioenen, gezondheidszorg en algemeen bestuur.

55 reacties

  • Pete The Knight

    2 jaar geleden
    En direct beginnen ze hier dan over de uitkeringen in tijd te schrappen. Ik lees net dat de volledige uitkeringen voor deze mensen 6,5 miljard bedragen. Dus ook diegene die pas stempelen. Ik lees ook dat de werking van overheidsbestuur 32,9 miljard kost. En nu de pensioenen. Het zijn niet de mensen die kleine pensioenen trekken maar het overheidspersoneel en ex-bestuursleden (vaak in cumul) die hun pensioen niet begrensd zien. Daar gaat ons grootste bedrag naar toe. Dus even ernstig zijn aub.
  • Fabien Vansuyt

    3 jaar geleden
    Waar is het geld dat ik reeds 42 jaar stort voor mijn pensioen. Waar is het geld die mijn ouders betaalden, ze zijn nooit in pensioen geraakt. En ik zou schuldgevoel moeten hebben omdat ik in swt ben gegaan. Onnozelaars.
  • Peter Van den broeck

    3 jaar geleden
    Als ambtenaar zal ik een pensioen hebben van 1800 euro. Omdat ik het geluk heb als ICT-er in een "goede" sector te zitten. Waar die duizenden euro vandaan komen weet ik ook niet.. Onderbetaalde ambtenaars zoals politieinspecteurs die buiten weekend en nachtwerk 1600 euro mogen overhouden. Ja, die hebben (iets) meer pensioen.
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Deze lijst is niets minder dan een opsomming van het faïlliet van België. Een resultaat waar alle trado-partijen en ex-politici met een vet pensioen voor verantwoordelijk zijn.
  • Martin Soetaert

    3 jaar geleden
    Uiteindelijk belandt het geld inbeuk eigen zakken …