James Gruwez (l) zag de dood van zijn dochter Sharon (r) naar eigen zeggen aankomen.
Volledig scherm
PREMIUM
James Gruwez (l) zag de dood van zijn dochter Sharon (r) naar eigen zeggen aankomen. © PN/RV

ASSISEN. Vader van Sharon (22) zag dood van z’n dochter aankomen: “Ik wilde haar weg bij haar toekomstige moordenaar”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeZe liep ooit een kapot trommelvlies op, een gekwetste pols en werd eens de kleren van haar lijf gescheurd. Davy Kesteman (32) sloeg Sharon Gruwez (22) meermaals tijdens hun relatie, maar toch bleef de jonge vrouw bij hem. “Ze zag hem graag en wilde hem veranderen", vertelde haar vader James (49) in het Brugse assisenhof. Hij en de mama van Sharon dienden destijds klacht in tegen Kesteman voor doodslag. “Hij heeft z'n auto als moordwapen gebruikt.”

  1. ASSISEN. Beschuldigde herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Beschuldig­de herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen”

    Geen traan liet Davy Kesteman (32) tijdens z’n verhoor in het Brugse assisenhof. Schijnbaar onbewogen en bij momenten zelfs arrogant herhaalde de Poperingenaar dat de dood van zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) een ongeval was. “Waarom hij dan liefst 191 kilometer per uur reed op het moment van de crash?”, vroeg de voorzitter zich meermaals af. “Ik heb er geen verklaring voor”, antwoordde Kesteman evenveel keer. “Van de crash herinner ik me niets.”
  2. ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeksrechter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeks­rech­ter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”

    De Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke startte vier dagen na haar overlijden een onderzoek naar de dodelijke crash waarin Sharon Gruwez (22) het leven liet. Een klacht met burgerlijke partijstelling van de nabestaanden lag aan de basis daarvan. “Hij is een psychopaat die z’n vriendin niet kan afstaan”, klonk het over Davy Kesteman (32). Diens advocaten haalden maandagnamiddag bijzonder hard uit naar de onderzoeksrechter. En naar de familie van Sharon.