Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering raakt niet aan belastingvoordeel op tweede verblijven

De federale regering raakt niet aan het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat bevestigt het kabinet van Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne, die dat eerder al meegaf aan ‘Villa Politica’.

52 reacties

  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Hypocrieten het zijn zij die een tweede en derde tot zelf vier verblijven hebben!! Bescherm elkaar maar! Ik hoop dat de Vlaming en de Walen niet meer voor de liberalen en NVA gaan! We zijn er niet beter op geworden.
  • van Dessel Wim

    3 jaar geleden
    Belastingsaftrek voor een 2e en verdere (opbrengst)eigendom is écht toch voor niks nodig ... Dat kan de betere Bourgeoisie zelf wel trekken hoor ... Punt aan de lijn. Schandalige politiek ... Het zal nooit veranderen, wie er ook aan de macht is en wie er ook maar hard roept.
  • Kris Tyteca

    3 jaar geleden
    Blauw heeft reeds veel verwezenlijkt, proficiat!
  • eric debanne

    3 jaar geleden
    Tuurlijk niet wat had ge verwacht van die politiekers ...🙄...! De rijke vriendjes beschermen elkaar uit alle hoeken eh ...
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Men zou opkijken hoeveel Jan met de pet er zijn die een tweede verblijf hebben aan zee in de Ardennen zelfs in het buitenland.
  1. OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

    OVERZICHT. Weg met ziekte­brief­je voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotings­ak­koord

    Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement.