Photothek via Getty Images
Volledig scherm
© Photothek via Getty Images

HET DEBAT. Is de strengere aanpak van langdurig zieken een goede zaak? Dit is jullie mening

Wie langdurig ziek is, zal binnenkort iets strenger worden aangepakt. Na tien weken wordt men uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen in het kader van de herintegratie. Wie weigert mee te werken, dreigt 2,5 procent van zijn ziekte-uitkering te verliezen. Daarnaast kunnen werkgevers eveneens gesanctioneerd worden als er veel langdurig zieken zijn binnen het bedrijf. Is het een goede zaak dat langdurig zieken strenger worden aangepakt? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.

44 reacties

  • Bram Broeckx

    2 jaar geleden
    Een controle arts gestuurd door de werkgever is simpelweg lachwekkend. Ze durven zelfs het doktersbriefje getekend in de brievenbus te steken zonder de "patient" zelfs nog maar gezien te hebben. Even veel geld verdient op 15 seconden ipv 15 minuten. Om nog maar te zwijgen over de "invaliden" die in het zwart gaan werken. Wat mij betreft mogen ze hier veel strenger op controleren en deze mensen levenslang volledig uit de sociale zekerheid schrappen.
  • Lins houtmeyers

    3 jaar geleden
    Sinds wanneer zijn ze geintresseerd in de mening van het volk?😂
  • Willy De Backer

    3 jaar geleden
    Een strengere aanpak van ombekwame politiekers is hier eerder aan de orde!
  • Toon Schouteden

    3 jaar geleden
    Aan de "echte" zieken die reageren: als je niet meer bekwaam bent om eender welk werk (ook na herscholing op maat) uit te voeren, verandert er niets aan je situatie (enkel wat papierwerk invullen). Al de anderen: hopelijk komen jullie niet in zulke situatie terecht. Het Nederlands systeem met bedrijfsartsen die bepalen of je en in hoeverre je werk-onbekwaam bent is interessant voor bedrijf, personeel, staatskas.
  • Ivan Dejonghe

    3 jaar geleden
    ik wil en ga zeker niet klagen maar zelf ben ik 66 + invalide ben op mijn 14 jaar gaan werken (zwaar werk ) waar door al mijn tussen wervels versleten zijn en mijn wervels op elkaar schuren met de nodige pijnen , maar vind het wel goed dat ze de profiteurs zo gaan aanpakken , een 60 jarige man